Eftersom vi både renoverar och bygger ut vår 1930-talsvilla är mycket undanstuvat. Kartonger med prylar står i lagerlokaler över stan. Så batteriet av pysselsaker till barnen finns inte att få tag på. Vad gör det? Barnen älskar att leka på översta våningen, som är helt urblåst. Bara golv och snedtak och enormt mycket damm.

De ropar från trappan: Pappa, det spökar!

Och jodå, där hänger två sockspöken. Petflaskor med garn i två sockor. Med ljudeffekter och allt. Sen, den oundvikliga frågan:

– Pappa, blev du rädd?
– Ja, lite.

En pust av lycka. Och förundran över barns kreativitet. Nöden är uppfinningarnas moder!

Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.

Kommentera