Det är när du precis har fyllt på med ny limpa eller en rulle polarkaka som barnen byter bröd. Det som fram till nu varit det enda brödet som gällt, går inte längre att äta.

– Men pappa, vi ääääter inte sånt bröd. Du vet det!

Men det vet jag ju inte. Då hade jag inte köpt nytt. Så vad göra med en bara nästan obruten limpa? Mata änderna på Skansen? Troligare är att den får ligga med allt annat bröd tills den blivit dålig. Att jag varje morgon frågar om ingen är sugen på det goda brödet – ”Som ni ju brukar äta”.

Ingen är sugen. Eller så åker brödet in i frysen, så skjuter jag upp beslutet, och kan slänga det med gott samvete om 6 månader.

Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.

Kommentera