Ibland har man såna där dagar fyllda av tankar. Tankar på miljön, framtiden, jorden och den påverkan vi gör. Jag skäms för att jag inser att jag personligen borde kunna göra mer, men ibland verkar det så svårt.

När jag klickar in på en eko-blogg hos en mamma som tipsar om att göra eget schampo av björkblad så är jag väldigt nyfiken på att prova. Jag funderar på var närmaste björk finns i stan och om det skulle vara okej om jag slet av några blad på en björk i Björns Trädgård för att ordna lite björkvatten till mitt hår?
Och så tänker jag… Är björken i stan verkligen att rekommendera för ekoprojekt. Ska man ta bussen till en större park för att förgripa sig på en mindre miljöskadad björk, för att ta bilen vore ju otänkbart.
Bilden visar utsikten från mitt kontor. Kanske är det björkris de har på grannkontorets altan?

Här någonstans funderar jag på om det kanske skulle göra större skada än nytta att börja tvätta håret med björkblad.

Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera