Efter ett möte på Teg i Umeå ställde jag mig på busshållplatsen och tittade på tidtabellen. Bussen passerar två gånger i om dagen. Lyckligtvis var det bara 15 minuter kvar tills den skulle gå förbi, förutom det faktum att bussen bara passerade 15.10 på skoldagar. Skoldagarna börjar på måndag…. om tre dagar.

IMG_6727e_1200

Jag hade en tung väska och en halvtimme till nästa möte. Ett möte inne i stan, 3km bort. Slog en signal till Umeå Taxi och fick veta att det inte fanns någon bil i närheten. Det var dags att börja gå, om inte… kunde man…lifta?

Höll upp tummen och skämdes som en hund. Minst 10 bilar passerade, jag försökte se glad ut. Funderade på om jag såg ut som en tiggare, uteliggare, galning eller vad de i bilarna trodde att jag höll på med.

Började ge upp och titta mig omkring. Tre kilometer…

IMG_6732_1200

Ett sista lite mindre engagerat försök på en röd bil som precis svängt ut från korsningen bredvid. Tjugo meter längre fram stannade han, och började backa. Jag sprang honom till mötes och satte mig i bilen. Skrattade högt och frågade om han var på väg in till stan. Inte för att det spelade nån roll, jag hade redan satt mig i bilen. Hans heter han. En vänlig själ som inte hade trott sina ögon.
Själv hade han liftat från Umeå tur och retur till Stockholm i sin ungdom. Coolt!

Tack Hans! Vilken räddare i nöden.
Tack Hans! Vilken räddare i nöden.
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera