I dag släpptes boken Jag – från liten till stor, ett barnbokssamarbete mellan BB Stockholm Family och Bonnier Carlsen.

Blivande föräldrar som skrivs in på privata BB Stockholm Family kommer att få boken gratis.

Att läsa högt för barn från tidig ålder kan ge barnen ett dubbelt så stort ordförråd vid skolstarten. Detta jämfört med ett barn som inte har blivit läst för:

– Med den här boken vill vi lyfta frågan om hur viktigt det är att läsa högt för de allra yngsta, säger Nathalie Dahlin Bengtsson, marknadschef på BB Stockholm Family.

Både fakta och barnboksdel

Boken innehåller olika sektioner. En faktadel i början där man kan läsa om graviditeten, förlossningen och den första tiden med bebisen hemma.

En del av boken handlar om läsning och ordförståelse
En del av boken handlar om läsning och ordförståelse

Så följer kort information om barns läsning och ordförståelse och en väldigt kort del med rim och ramsor och sånger för barn.

Sektionen efter är en ordentlig del med intervjuer och boktips från Bonnier Carlsens barnboksförfattare. Intervjuerna följs av en presentation av varje författares aktuella eller kända barnböcker.

Bra läsning för vuxna som vill ha tips på barnböcker och – förstås  – smart marknadsföring av Bonnier Carlsens barnböcker…

Boktips från Bonnier Carlsens barnboksförfattare.
Boktips från Bonnier Carlsens barnboksförfattare.

I slutet på boken finns en fylla i-del med klassiska ”Boken om mig”-inslag, avslutat med information som ska fyllas i med hjälp av mödravården och BVC.

Undrar om det är tanken att boken ska ersätta det klassiska gula kortet på BB Stockholm Familys mottagningar, eller om man tar med sig och fyller i hemma sen?

Ett bra initiativ…

Boken är inbunden och välgjord. Jag är verkligen för att främja läsandet och om satsningen kan ge fler barn möjligheten och uppmuntran till läsning så är det hur bra som helst. Det gäller bara att komma ihåg att boken ges ut av två företag som självklart lyfter fram sig själva i boken. Det är ju deras bok och den delas ut gratis, så jag ser inget fel i det, ett bra initiativ till och med.

När böckerna börjar delas ut är inte bestämt, med de kommer att vara tillgängliga både för de som skrivit in sig på BB Stockholm Family från start, och de som önskat förlossning hos BB Stockholm.

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera