vitchokladDet är fredag och jag kunde inte låta bli att köpa en härlig dessert till familjens kvällsmys. Det var mest jag själv som var sugen, men de andra kunde såklart få vara med på ett hörn.

Tyvärr somnade de andra medan jag förberedde desserten så jag fick äta den själv i köket.

Vit choklad är alltid en smak som tilltalar mig och jag väljer den gärna på allt från glass till varm dryck. Som mousse-dessert var den inte fantastisk, men säkert helt okej med lite färska bär till. Jag hade strössel till.

Jag hällde upp desserten i några olika glas, från pytteliten äggkopp till stora dricksglas. Totalt ska moussen räcka till fyra personer men jag tror att en liten behållare räcker. Typ äggkoppen, sen blir det för mycket. En liten äggkoppsportion till kaffet efter maten och några fräscha bär till vore en succé, och supergulligt.

Trots att det är choklad så känns den här desserten ganska vuxen i smaken. Den är som att äta flytande maränger eller mashmallows med en besk eftersmak.

IMG_3447e_1200
Fint att blanda olika glas tycker jag!

Det höga glaset på fot kommer från IKEA,
det blåtonade glaset från Eva Solo,
äggkoppen är från ÖoB.

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera