Första helgen i september och hösten ligger i luften. I natt föll temperaturen under 10 grader. Morgonen och förmiddagen låg Ekbacken inbäddat i dimma. Så spricker det upp, solen orkar igenom och med matta färger liknar det runt lunchtid ändå nästan en sommardag. Och barnen vill bada. Först förbjuder pappa strängt bad. Men så ger han med sig. Som man inte ska, men som är så mysigt ibland. Flytvästar på och ner till bryggan. Det är femton grader. Det går an. Och nästan ingen vind. Nu är barnen så taggade att de förmodligen skuttat i trots isflak. Och skuttar gör dom, i – och ur. Jättevarmt är det inte. Men de härdar ut. Peppar varandra. Runt omkring är det tyst. Båtarna guppar vid bryggorna eller ligger redan på land. De bofasta syns inte till så ofta. Och sommargästerna bokar resor till värmen i skenet av sina skärmar. Men mina barn badar, med sin kompis från i somras, Olliver. Gossen bor här och vi har meddelat på sms att den här helgen kommer vi. Och just nu, finns bara nu. Inga tankar framåt i tiden, inga tankar bakåt. Bara vattnet, stranden, tistlarna i backen ner mot sjön. Ingen rocket science, inga Nobelpris. Bara ren och skär lycka.
Första helgen i september och hösten ligger i luften. I natt föll temperaturen under 10 grader. Morgonen och förmiddagen låg Ekbacken inbäddat i dimma. Så spricker det upp, solen orkar igenom och med matta färger liknar det runt lunchtid ändå nästan en sommardag. Och barnen vill bada. Först förbjuder pappa strängt bad. Men så ger han med sig. Som man inte ska, men som är så mysigt ibland. Flytvästar på och ner till bryggan. Det är femton grader. Det går an. Och nästan ingen vind. Nu är barnen så taggade att de förmodligen skuttat i trots isflak. Och skuttar gör dom, i – och ur. Jättevarmt är det inte. Men de härdar ut. Peppar varandra. Runt omkring är det tyst. Båtarna guppar vid bryggorna eller ligger redan på land. De bofasta syns inte till så ofta. Och sommargästerna bokar resor till värmen i skenet av sina skärmar. Men mina barn badar, med sin kompis från i somras, Olliver. Gossen bor här och vi har meddelat på sms att den här helgen kommer vi. Och just nu, finns bara nu. Inga tankar framåt i tiden, inga tankar bakåt. Bara vattnet, stranden, tistlarna i backen ner mot sjön. Ingen rocket science, inga Nobelpris. Bara ren och skär lycka.

Första helgen i september och hösten ligger i luften. I natt föll temperaturen under 10 grader. Morgonen och förmiddagen låg Ekbacken inbäddat i dimma.

Så spricker det upp, solen orkar igenom och med matta färger liknar det runt lunchtid ändå nästan en sommardag. Och barnen vill bada.

Först förbjuder pappa strängt bad. Men så ger han med sig. Som man inte ska, men som är så mysigt ibland. Flytvästar på och ner till bryggan.

Det är femton grader. Det går an. Och nästan ingen vind.

Nu är barnen så taggade att de förmodligen skuttat i trots isflak. Och skuttar gör dom, i – och ur. Jättevarmt är det inte. Men de härdar ut. Peppar varandra.

Runt omkring är det tyst. Båtarna guppar vid bryggorna eller ligger redan på land. De bofasta syns inte till så ofta. Och sommargästerna bokar resor till värmen i skenet av sina skärmar.

Men mina barn badar, med sin kompis från i somras, Olliver. Han bor här och vi har meddelat på sms att den här helgen kommer vi.

Och just nu, finns bara nu. Inga tankar framåt i tiden, inga tankar bakåt. Bara vattnet, stranden, tistlarna i backen ner mot sjön.

Ingen rocket science, inga Nobelpris.

Bara ren och skär lycka.

Där människor finns, finns plåster.
Där människor finns, finns plåster.
Kläder av!
Kläder av!
Stövlar är universalmedlet mot orm.
Stövlar är universalmedlet mot orm.
15 grader, men klart man badar.
15 grader, men klart man badar.
Stunder av lycka Ett sista dopp i Grisslehamn, första helgen i september 2014
Järngänget peppar inför doppet.
Geronimo!
Geronimo!
Fabian och Märta.
Fabian och Märta.
Fort, fort – tillbaka till stranden!
Fort, fort – tillbaka till stranden!
Paus med handduk och snask.
Paus med handduk och snask.
Check!
Check!

 

Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.

Kommentera