Paradgatan i Ängby, i Bromma utanför Stockholm, heter Stora Ängby Allé. Den leder från Ängby slott, ett 1600-tals jaktslott, fram till lilla Ängby Torg.

Vad är då speciellt med allén? Jo, här finns rosor. I mängder. Allé är det mindre av. För en sådan ska väl kantas av träd? Här kantas den av rundklippta buskar.

Men rosorna är verkligen vackra och någon gång har jag känt mig frestad att lämna en lapp – berätta hur jag uppskattar ansträngningarna bakom prunket.

Innan kalla hösten och sen vintern tar greppet om rosorna, vittnar ner dem till mull, vill jag visa några för er.

Bilderna kommer direkt ur telefonen, ingen beskärning, inga ändringar, bara inbyggda filtret Retro i iPhone 5.

En rosenpromenad i Norra ÄngbyEn rosenpromenad i Norra Ängby En rosenpromenad i Norra Ängby En rosenpromenad i Norra Ängby En rosenpromenad i Norra Ängby En rosenpromenad i Norra Ängby En rosenpromenad i Norra Ängby En rosenpromenad i Norra ÄngbyEn rosenpromenad i Norra Ängby En rosenpromenad i Norra ÄngbyEn rosenpromenad i Norra Ängby En rosenpromenad i Norra ÄngbyStunder av lycka - en rosenpromenad i Norra Ängby Stunder av lycka - en rosenpromenad i Norra Ängby Stunder av lycka - en rosenpromenad i Norra Ängby

 

Jesper Odelius
Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.

Kommentera