Ett barns kläder passerar fort, speciellt när det gäller bebiskläder. Så vad gör man sen med alla urvuxna barnkläder? Sparar dem till nästa barn? Ger bort till vänner? Säljer på nätet?

Kläderna som dammar i lådan

Personligen tycker jag att alla sätt är bra utom att slänga. Bebiskläder slits nästan inte alls och är de av någorlunda bra kvalité så kommer de hålla till många fler barn. Därför skäms jag lite över min låda med minneskläder jag har i förrådet. Små söta plagg som jag helt enkelt inte kan göra mig av med, men som bara ligger i en låda. De kläderna blir inte använda av någon mer än min dotter och de varken säljs eller ges bort. En enligt mig härlig mix av presenter, loppisfynd och kläder som använts vid något speciellt tillfälle.  Jag har tillåtit mig själv att ha EN sån låda.

Jag vill vara praktisk

Egentligen borde jag spara unisexplagg som kan komma att användas senare, för kanske blir det ett till barn i framtiden… Men min lilla låda är fylld med opraktiska klänningar. Inga funktionella plagg alls nästan i lådan, sånär på ett ullunderställ och en fleecedräkt.

Hur har ni gjort?

Sparar ni kläder att ha bara för minnet? Har ni gett bort, sålt eller slängt? Berätta!

Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera