Varje dag både tar och ser vi bilder, fotografier. Tillgängligheten och enkelheten att dela vardagen i bilder gör att vi får fler intryck än någonsin. På Fotografiska fick alla, amatörer som proffs, skicka in fotografier för en möjlighet att få se sin bild som en del i utställningen på Fotografiska.

2917 fotografer sökte med nästan 40000 fotografier. En jury bedömde bilderna utan att få reda på vem som stod bakom fotografiet. Juryn ville hitta fotografier som berättade sin egen historia, varje bild skulle kunna förmedla sin egen känsla och finnas i en möjligt subtil samexistens med de andra utvalda bilderna. Årets 232 bilder visar ett flöde av berättelser från livet, från födelsen tills döden skiljer oss åt.

Vi på Stunder av lycka-redaktionen tycker att Höstsalongen är en fantastisk samling av ögonblick, stunder, som vi verkligen kan rekommendera att man ägnar en av sina värdefulla stunder till att se.

Utställningen finns att se på Fotografiska mellan den 18 september och 7 december 2014.

IMG_9400.JPG

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera