Flytande föda

För snart tre veckor sedan gjorde jag en operation av käken och sedan dess har jag gått runt och varit ständigt hungrig och lite illamående. Mycket beroende på att jag tagit starka smärtstillande medicin men också för att jag bara kunnat äta flytande mat. Soppor, smoothies och drickyoghurtar har jag hällt i mig i massor. Jag som fullkomligt älskar flytande mat har haft ett enormt sug efter allt jag inte kan äta. Knapriga chips, pommes frites, kött, kyckling och godis.

Så häromdagen när jag håglöst letade efter något som kändes tillfredställande att äta i vår lokala Ica Supermarket så fastnade jag på grahamsgröt. Det lät lite nyttigt och så kändes det som att det skulle kunna stilla en del av den hunger och det sug jag har känt sedan jag slutade tugga min mat.

Stunder Grahamsgrot
Grahamsgröt med viltsylt från Valåhöjdens Bär.

Gröt för själen
Jag insåg att gröten kanske inte var så nyttig som jag trodde, men den gjorde mig glad, nästan lycklig. Nån dietist skulle säkert påpeka att det är de snabba kolhydraterna som går upp i hjärnan och gör mig lite hög. Jag kallar det ”Gröt för själen”.

Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera