Anna Voltaire
Det är jag som är Anna Voltaire.

Hej! Det är jag som är Anna Voltaire, färskingen här på Stunder av lycka. Jag tänkte att mitt första inlägg skulle handla om MIG! Håll i er, det är spretigt!

Jag är 70-talist, uppvuxen i Hässelby utanför Stockholm och bor där än med mina sex barn, man och en liten katt som heter Sussie. Jag är före detta simmare och är lite för intresserad av skidsport.

Läkare blev jag sent i livet, jag började med att totalstrejka gentemot studier. Ville göra haute couture och bara glida omkring i vackra kläder. (Om ni såg mig nu skulle ni ivrigt ifrågasätta detta men en föräldra”ledig” sexbarnsmamma funkar dåligt i plisserat och draperat. Jeans, JEANS och grått, då syns inte fläckar av …ja ni vet vad. Tänkte söka Konstfack men kom till någon form av insikt (kan inte teckna).

Gick några år på Komvux medan jag jobbade i krogsvängen, läste på fel högskolor och så slutligen smällde det till och jag kom in på läkarprogrammet. Nu jobbar jag en dag i veckan som doktor medan jag är hemma med yngsta dottern Tylla.

I ett och ett halvt år har jag drivit en egen butik på Kungsholmen, jag formger saker jag tycker fattas, är agent för märken jag gillar och sedan november förra året bloggar jag som bara den under voltairesvardag. Jag älskar att skriva!

Skrivandet tog fart under sömnlösa nätter när barn nummer fem kommit till världen. Jag skrev av mig saker som snurrade runt i skallen och hindrade mig att sova. Resultatet blev en kokbok och ett bokkontrakt  men det kom av sig.

Jag och dottern Inez äter glass i Duras, Frankrike.
Jag och dottern Inez äter glass i Duras, Frankrike.

Jag är väldigt energetisk, envis och har galghumor har jag hört av mina läsare. Så mycket rolig ilska ska jag inte kanalisera här för detta magasin handlar ju om lycka! Och lycklig är jag också. Jag får göra allt jag gillar och jag hoppas det blir mer härligheter framöver, och sömn!

Jag har sedan tidiga tonåren varit en miljönörd, på gränsen till fanatisk enligt min egen mor. Nu försöker jag få maken vänligt inställd till höns…och självhushåll…och att bo lantligt…Därtill är jag ärlig och rakt på sak. Inga krusiduller och fluff fluff. Straight edge typ.

Jag gillar kommentarer och brukar också få det. Så kör på bara, jag vill ha gensvar och inte bara skriva ut i luften.

På Stunder av lycka kommer jag skriva om inredning, DIY, hushållstips, trädgård, bra recept för barnfamiljen, snål- och budgettips och sen kanske jag häver ur mig saker om politik för det intresserar mig.

Det var kort om mig. Nästa gång vi hörs ska det handla om något härligt tänker jag.

 

 

Anna Voltaire
Anna Voltaire är läkare, sexbarnsmamma, formgivare, agent för designers, flitig bloggare, kokboksförfattare och husbyggare. En jordnära stockholmsbrutta med en längtan till det enkla livet. Brinner för hållbarhet och kvalitet i alla former.

Kommentera