Under ett besök på Bak och Chokladfestivalen i Stockholm så presenterades jag för underbara godsaker. Allt från lyxig choklad till härliga kakor. Problemet? Att jag som käkopererad inte kan tugga. Helt fel ställe att vara på med andra ord. Dignande bord av frestelser som jag inte kunde äta.

Efter ett varv på mässan så hittade jag något som både var gott och som jag faktiskt kan äta. Jag slog till på en 1,5 kg påse med chokladpellets. Dessa är ju egentligen till för bakning och att göra praliner, men nöden har ingen lag.

Chokladpellets är små, små runda nåstan droppformade chokladbitar. Eftersom de är så små är det lätta att använda vid bakning, dekorering, när man gör egna praliner eller snabbt vill smälta choklad. Påsen känns stor och tung, men det är ju i jämförelse med den vanliga 200 grams Marabou chokladkakan jag vanligtvis köper.

Innehållsförteckning:

Socker, kakaosmör, skummjölkspulver, kakaomassa, vasslepulver, vattenfritt mjölkfett, helmjölkspulver, emulgeringsmedel (sojalecitin), naturlig vaniljarom, aromämnen. Kakao: minst 36,5%.

För den som vill köpa bakchokladspellets finns de att beställa av Femtorp.

 

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera