Här är jag före - glad och pepp
Här är jag före - glad och pepp
Vi spelar squash på Wasa.
Vi spelar squash på Wasa.

I dag spelade jag squash för första gången på flera år. Jag har spelat några gånger tidigare och tyckt om det, så jag undrar varför jag inte har fortsatt. En kompis spelar squash regelbundet och letar fler squashpartners. Nu var det upp till bevis. Skulle jag vara en värdig motståndare?

Oj, vad kul det var! 45 min av konstant springande, utfallande och slängande efter en ilsket studsande liten gummiboll. Svetten rann som aldrig förr och blev så där jobbigt svidande i ögonen, men jag ville aldrig sluta. Det kändes som att jag skulle kunna köra i tre timmar till.

Jag gillar träningsformer som inte känns som att jag sliter hund, utan präglas av glädje, lek och kul. Sen får det gärna vara hur jobbigt som helst. Squash var precis så roligt, och för min del blev det dubbel magträning – dels med alla rörelser när jag försökte nå bollen, dels eftersom jag inte kunde sluta skratta.

Incidenter som nära nog hjärnskakning av att okoordinerat springa rakt in i väggen, och att få ett squashracket i huvudet, kommer med sporten. Jag kommer absolut att köra på mer med squash nu. Målet är att vinna åtminstone ett set mot min squashpartner, ni vet kompisen som spelar regelbundet, för att sedan sikta mot att bli ett squashproffs. Mål måste man ha, och jag sätter mina högt.

Jag kommer att skriva om träning och hälsa här på Stunder och lycka. Kanske blir det rentav en ”träningsspalt”, där jag rekommenderar bra träningsformer. Squash är en sådan: jag rekommenderar verkligen squash till dig som letar efter en ansträngande och rolig träningsform, som enkelt kan utövas med en vän eller kollega.

Här min squashpartner som jag en dag ska slå
Här är min grymma squashpartner som jag en dag ska slå!
Här är jag efter passet - helt slut och nere för räkning på golvet
Här är jag efter passet – helt slut och nere för räkning på golvet

Efter en snabb lunch på Kalori var det raka vägen till kampsportträningen. Träningen gick bra, men jag kände att energin började försvinna efter en knapp timme. Ett pass är 90 minuter, så det kändes jobbigt att inte vara toppad.

Jag hann tydligen inte riktigt återhämta mig tillräckligt efter squashen, men det var det värt. På kampsporten hade jag också en pratstund med min tränare inför våren, angående mina mål med träning och tävlingar.

Ja, mål igen. Men för mig är det som sagt viktigt med mål. Mål behövs för alla delar i livet, och för mig behövs inte minst mål med träningen. Annars tappar jag fokus och når inte de resultat jag vill. Och så kan vi ju inte ha det, eller hur? 😉

Stunder av lycka - Emma Larusdotter skriver om squash och kampsport
Några ur min fightingfamilj

[divider]Vad vill du läsa om?[/divider]

Vad vill du att jag ska skriva om här på Stunder av lycka? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Kram Emma

Emma Larusdottir
Emma älskar att vara aktiv och har hållit på med sport sedan barnsben. Emma jobbar i den glamorösa TV-branschen, bland annat med dokusåpan Big Brother. Hon är extremt envis, skrattar mycket och har en smittande positiv syn på livet. Hon tränar och instruerar i kampsport, älskar äventyr, snowboard och är en inbiten chokladfantast.

3 COMMENTS

  1. Hej! Ska bli spännande att följa dig här 🙂 Jag skulle gärna höra mer om dina tävlingar, nerver och hur uppladdningen inför dom ser ut.

Kommentera