Philip Morris brand L&M pollutes Stockholm city.
Philip Morris brand L&M pollutes Stockholm city.

’’Ny topplista från Håll Sverige Rent: Marlboro och GB Glace syns mest i skräphögarna.’’ DN Debatt 2006-04-26

Efter en månad kom så svar från Philip Morris, ägare av en rad varumärken som ligger i smutstoppen på flera olika sätt. Philip Morris saluför produkter som orsakar cancer, missbruk och vantrivsel och som dessutom ligger i skräptoppen. Marlboro (ett Philip Morris-varumärke) låg i topp av upphittat skräp enligt Håll Sverige Rent och artikeln i DN Dagens Nyheter om hur producenterna måste ta ett större ansvar för nedskräpningen.

Så, självklart fick Philip Morris Stunder av lyckas brev om nedskräpning, och här redovisar vi nu svaret:

Thank you for writing to us.

Unfortunately – because of the large number of business offers and ideas we receive every day – we can only consider proposals that we’ve specifically requested. That doesn’t reflect on the quality of your offer; it’s a matter of company policy.

Thanks again for taking the time to contact us.

Best regards,
Philip Morris International
www.pmi.com

Visst är det fantastiskt. Teflonbelagda (allt rinner av) Philip Morris slipper dock inte undan så lätt. Nu väntar översättning av brevet – för det finns tydligen ingen svensk landsorganisation inom Philip Morris 😉 – och så blir det denna gång ett postat kuvert.

E-post försvinner ju så lätt…

Jesper Odelius
Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.

Kommentera