Stunder av lycka - Emma äter brunch på Kvarnen
Stunder av lycka - Emma äter brunch på Kvarnen
Jag äter brunch på Kvarnen och bara njuter!
Jag äter brunch på Kvarnen och bara njuter!

En dag i veckan har jag en Ätardag. Den dagen får jag äta precis vad jag vill, och det är tveklöst den bästa dagen i veckan. Resterande dagar försöker jag att äta så strikt och vettigt och nyttigt som bara möjligt, för att verkligen kunna njuta hämningslöst av denna favoritdag – Ätardagen.

Min metod funkar inte alltid. Ibland brister självkontrollen och en och annan godbit slinker ner, men jag är bara en människa! 😉

I dag, söndag, Emmas Ätardag, tog vi sikte på Kvarnens brunchbuffé. Mycket spännande val av lokal, eftersom jag inte varit på Kvarnen på länge. Och jag har aldrig ätit deras brunch.

Vi kommer dit och jag stiger in – och inser att det är första gången jag är på Kvarnen dagtid. Men det är okej. Den gamla ölhallen är lågmält vacker i det bleka oktoberljus som silar snett in genom fönstren från Tjärhovsgatan. Tankarna far två år tillbaka i tiden… Då firade jag min 26-årsdag här, med buller och bång. Nattetid. Minnesbilder sätter igång att spela i mitt huvud, men så kommer servitrisen och vill visa oss till vårt bord. Mat!!

Vi är alla hungriga och har laddat länge nog. Så vi slänger av oss jackorna och styr med snabba steg mot buffébordet. Att se matutbudet är för mig alltid lika upphetsande, eller ska jag säga spännande. Jag äter med ögonen, inte bara munnen, och jag blir inte besviken. Det ser snyggt ut, är prydligt och rent, men framför allt ser det vansinnigt gott ut. Jag hör mig sucka, kanske en liten suck av lycka 🙂 Sen ser jag dessertbuffen… Pajer, cheescakes, brownies, panacotta, allt som jag älskar och allt i bite-size, eller munsbitar, om ni så föredrar. Jag tycker att det är ett väldigt praktiskt och bra koncept. Det blir mindre spill och slöseri när man verkligen äter upp det man lägger för sig. Poäng till Kvarnen!

Men jag tvingar mig nu bort från dessertbordet och fortsätter min visuella njutningsodyssée genom resten av buffén. Här finns massor av vad som ser ut som pigga och fräscha sallader, allehanda röror, sillar, kallskuret och ostar. Det varma som bjuds är ribs, prinskorv, äggröra, bacon, viltskav och små västerbottenostpajer. Mums, let´s do this! 

Tre timmar (!) och fem vändor senare, varav två till dessertbordet, finns hos Emma inte mycket att klaga på denna Ätardag. Jag är väldigt nöjd som helhet, mätt och belåten, har haft en trevlig stund och insupit både lokalen och andra gäster. Finns det något att förbättra vore det ett större utbud av glutenfritt bröd. Nu fanns bara oinspirerat knäckebröd för oss glutenintoleranta. Inte en höjdare. Mer mjukt glutenfritt bröd åt folket!

Så, hur var Kvarnens brunchbuffé då? Jo, jag kommer gladeligen att gå tillbaka. Det lär bli fler Ätardagar här. Så, Kvarnen, vi ses igen 🙂

[divider]Ditt brunchtips?![/divider]

Brukar du äta brunch? Har du ett favvoställe jag borde känna till? Tipsa mig i en kommentar.

Kram Emma 

Kvarnen på Tjärhovsgatan, en klassisk lokal och adress.
Kvarnen på Tjärhovsgatan, en klassisk lokal och adress.
Emma Larusdottir
Emma älskar att vara aktiv och har hållit på med sport sedan barnsben. Emma jobbar i den glamorösa TV-branschen, bland annat med dokusåpan Big Brother. Hon är extremt envis, skrattar mycket och har en smittande positiv syn på livet. Hon tränar och instruerar i kampsport, älskar äventyr, snowboard och är en inbiten chokladfantast.

Kommentera