Stunder av lycka - Änglahjärtabjällra av Anna Voltaire
Stunder av lycka - Änglahjärtabjällra av Anna Voltaire

IMG_1143IMG_1142IMG_1145

Jag märker att Halloween kryper närmare. En högtid jag inte har någon relation till. Jag förstår den inte, har inte haft intresse av att lära mig och vet aldrig när den infaller. Det kommer heller inga hit längre och plingar på då jag för fyra år sedan nakenchockade grannungarna.

Vi har en villa med fönster vid dörren, dörren är mittemot duschrumsdörren… och, ja, på den vägen är det. De sprang härifrån och skrek i kör ’’HON ÄR NAAAAKEN!!!’’. Förra året kom dock ett gäng killar från ’’hooden’’ med begynnande mustasch och hotade att busa, så vi gav dem alla mynt som fanns i huset…

Jag gillar inte halloweenestetiken heller. Svart och orange polyester och en massa äckliga kryp och mördarmasker. Nej, Me no like, men en pumpa gör jag sedan några år för barnens skull och det är ganska kul, men den ruttnar, hatten faller in och hur länge ska den stå?

Så, nej, jag ska inte halloweenpyssla, men förra året vid den här tiden var jag höggradigt gravid och gjorde en skallra åt min kommande dotter av stuvbitar. Den blev lite söt och hon gillade att suga på den. Här kommer beskrivningen till Änglahjärtabjällra DIY (Do It Yourself) om ni har långtråkigt någon kväll och har en bebis på gång någonstans!

 

Änglahjärtabjällra, du behöver

• Sax
• Papper
• Penna
• Bjällra
• Vadd
• Velour
• Sidentyg
• Nål och tråd

Så gör du

Rita ett par vingar på pappret och klipp ut. Rita ett hjärta och klipp ut. Velouren är till hjärtat, sidenet till vingarna. Sy ihop räta mot räta, lämna en öppning för att stoppa i fyllningsvadden. Vänd rätt och fyll vingarna lite lätt, det ska vara så pass att det inte är platt. Vira in bjällran i lite tyg (så att den inte letar sig ur vadden) stoppa in den i hjärtat, fyll och sy igen. Kvilta vingarna med små stygn i ränder, eller det mönster du tycker passar. Sy fast vingarna på baksidan av hjärtat.

KLART! 🙂

 

Anna Voltaire
Anna Voltaire är läkare, sexbarnsmamma, formgivare, agent för designers, flitig bloggare, kokboksförfattare och husbyggare. En jordnära stockholmsbrutta med en längtan till det enkla livet. Brinner för hållbarhet och kvalitet i alla former.

Kommentera