Stunder av lycka Gooslander Coffee
Vi kan ställa hela matskedsmåttet på höjden och det når inte över kanten på påsen. Det är innan vi har provat kaffet.

Stunder av lycka har ju haft glädjen att prova finkaffet Gooslander Dark Roast Coffee. Ett gott och ambitiöst kaffe som vi gav helhetsbetyget 3,1 (smaken fick höga 4,5 av 5). Nu har vi glädjen att kunna presentera en replik från Gooslander, med svar på synpunkter och kritik som vi gav i vår recension.

Stunder av lycka - brev med replik från Gooslander Coffee
Stunder av lycka – brev med replik från Gooslander Coffee

Som ni ser tar Gooslander sitt kaffe på allvar – och det gör vi med. Som en liten kuriositet provade vi kaffet igen häromdagen. Den sista gnuttan pulver i påsen som legat i kylen räckte till tre koppar. Smaken fanns kvar och var som vi skrev i recensionen fortfarande mycket god. Det tycker vi är ett bra betyg över tid till Gooslander Dark Roast Coffee.

Undrar du var kaffet finns? Här hittar du en lista på inköpsställen där du hittar Gooslander Dark Roast Coffee.

[divider]Svaret som plain text[/divider]

Jag skulle gärna vilja förtydliga följande ang. förpackningen:

”Mindre beröm till att påsen är mindre än halvfull”
– Innehållet (kaffet) i påsen skakas ihop och kompakteras tyärr något vid transport och övrig hantering därför blir kaffet lite kompakt och samlar sig på botten i påsen. Estrella te.x  upplever samma problem i en vanlig chipspåse i livsmedelsbutik.
De innehåller dock alltid 250g kaffe. Den här sortens förpackning används nästan alltid på bättre kvalitetskaffe, 250g.

”Inuti påsen sitter en liten plastknapp. Vi gissar att den innehåller torkmedel och ska hålla kaffet perfekt. Men varför inte berätta om det i så fall, det finns plats på påsen. Det vill vi tipsa Gooslander om”.
– I nymalet kaffe finns gaser som frigörs under och strax efter malning. Envägsventilen släpper ut dessa gaser som bildas och hindrar att det bildas övertryck i påsen som kan få påsen att släppa i de svetsade kanterna. För att kaffet skall hålla sig färskt enligt utsatt bäst före datum, skjuts kolsyra in i påsen innan den försluts. Kolsyran tränger undan syret och effekten blir en syrefri påse som håller kaffet färskt tills den öppnas av konsumenten. Denna metod ger samma effekt som en klassisk vacuum förpackning, likt Gevalias tegelsten, men en exklusivare känsla genom en riktig påse.

”Vi undrar också om påsen kan förpackningsåtervinnas, och hur den då ska sorteras.”
– Materialet sorteras och återvinns som plast.

Vårt kaffe kommer fr.o.m. 1 januari 2015 ha märkningen ’Rainforest Alliance Certified’ (grodan-märkning).
– Rainforest Alliance är en internationell och ideell miljöorganisation. Dess uppdrag är att skydda ekosystem och de människor och vilda djur och växter som är beroende av dem. Rainforest Alliance arbetar för att skydda vilda djur och växter, naturresurser, samt för att hantera bekämpningsmedel på ett ansvarsfullt sätt och främja de anställdas välmående och samhällets välfärd. Rainforest Alliance-märkningen bygger på miljöskydd, social rättvisa och ekonomisk livskraftighet.

Vårt rek. pris till konsument är 79:-.

Jesper Odelius
Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.

Kommentera