Idag var det premiär för ett nytt webb-tvprogram Hej Bebis! som vänder sig till nyblivna föräldrar. Programmet leds av den charmiga klänningsdesignern Kajsa-Stina som på härligt varm skånska tar upp ämnen relaterade till den första tiden hemma med en liten bebis.

Hej bebis webbtv logo

Underhållande upplägg med mycket innehåll

Varje avsnitt är ca 20 minuter långt och till dagens premiär släpptes tre stycken avsnitt med olika teman och gäster. I de tre första avsnitten får man träffa Carin da Silva, Sanna Bråding och Sara Sommerfeld som generöst delar med sig om sina erfarenheter om allt från kroppen till graviditeten och tankar kring mat till det käraste man har. Gemensamma inslag i varje avsnitt är även korta tips från Trygg Hansas barnexpert Alexandra Gahnström och produkttester sponsrade av butiken Lekmer.

Hej Bebis webbtv Kajsa Stina
Hej Bebis! programledare Kajsa Stina Romin.

En programledare som känns äkta

Kajsa Stina är en naturbegåvning som programledare, kanske är det den skånska dialekten eller den varma framtoningen som fängslar. Programmet känns äkta och naturligt, speciellt för att Kajsa Stina delar och ger så mycket av sig själv. I första avsnittet syns ett kort klipp från hennes förlossning där hon utmattad andas in lustgas mellan värkarna. Bara tanken på att vara gift med en dokumentärfilmare som pressar upp en kameralins i ansiktet på en när man kanske helst hade velat ha någon att hålla i handen känns överväldigande. I ett senare avsnitt bjuder Kajsa Stina in tittarna i sitt hem och visar det precis så som en småbarnsfamiljs vardag ser ut. Det känns inte tillrättalagt och stylat, så att ångesten över den egna röran hemma blir skyhög. Helt rätt tänkt!

Hej bebis webbtv sjukhus
Kajsa Stina vågar bjuda på sig själv; här andas hon lustgas under sin förlossning.

Nästa vecka släpps fyra nya avsnitt på Expressen TV och jag vet att jag kommer titta på dem. Även om ämnena känns lite inaktuella för mig som har en två och ett halvt-åring så är mysfaktorn så hög att jag kommer vilja se avsnitten även om jag inte behöver all fakta de bjuder på. Jag kan verkligen rekommendera att ta en titt, varför inte i soffan när du matar din bebis?

Hej bebis webbtv bad
Jag hittade mig själv och min dotter Ylva i introt till Hej Bebis!
Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera