En helt vanlig dag i förortsvillan
En helt vanlig dag i förortsvillan

När allt händer samtidigt hela tiden händer det lätt att vissa saker faller ur minnet. Stresshjärna kallar min mor det. Jag har just nu stresshjärna. I det läget måste man vila. Vila är typ det svåraste en föräldraledig sexbarnsmamma kan göra. Det är som att försöka dirigera en orkester bestående av tondöva.

Beroende på hur slutkörd man är och vilken kapacitet men har behöver man olika lång tid för återhämtning. För att bli vidbränd (utmattad bortom all sans) måste man negligera varningstecknen och symtomen som ens kropp uppvisar. Det hjälper om man är uppfostrad till att vara duktig.

En gång var jag väldigt slutkörd. Jag satt i entrén på dagis och bara grät. Två barn strejkade med påklädningen samtidigt som jag bar på en gallskrikande bebis. En klok pedagog klappade mig på ryggen och sade att jag behövde energimassage. Jag sa –JAA. Jag hade ingen aning om vad energimassage var men det kändes helt rätt i stunden. Jag gick på massagen, beställde hämtmat till familjen i två veckor och så var jag med i matchen igen.

Upprinnelsen var tentapluggande av armens anatomi. Detta skedde medan jag var mammaledig med en dotter som inte sov så mycket på dagarna och två barn som inte sov så mycket på nätterna. Efter den repan är jag numera vaksam på när det börjar bli för mycket.

Idag har jag glömt BVC, jag har glömt att posta två paket till en kund och säkert något mer som jag VERKLIGEN glömt och alltså ej kan redogöra för. Nu vet jag ju att jag är stressad, varför jag undviker vissa belastningar, städning och matlagning bland annat. I stället fokuserar jag på härliga grejer. Luststyrd som jag är. Jag köpte en ny dator till exempel, för att kunna skriva så mycket bättre, som vargen skulle ha sagt.

Jag har nämligen fått höra att jag ska skriva MER! Superkul. Tyvärr innebar detta att jag nu har en sprillans ny MacBook Air som jag inte har en aning om hur jag ska hantera, samt att alla mina lösenord är bortblåsta… Men jag ska klara det.

Den gamla Macen var från –06 och den var inte kompatibel med någonting, inte ens min skrivare. Makens dator är nyare men saknar ett R. Jag gasar i uppförsbacke, som vanligt. Adrenalinkickar mig själv till nya höjder och låter tvätten ruttna i sitt eget spad.

Jo, som en passus kan jag nämna att jag gillar att påven erkänt Big Bang-teorin och evolutionen. Han tyckte det var helt i linje med att gud skapat allt…

Anna Voltaire
Anna Voltaire är läkare, sexbarnsmamma, formgivare, agent för designers, flitig bloggare, kokboksförfattare och husbyggare. En jordnära stockholmsbrutta med en längtan till det enkla livet. Brinner för hållbarhet och kvalitet i alla former.

2 COMMENTS

Kommentera