AFH o MK 2014 logos

Imorgon torsdag 6 november öppnar mässorna Mitt kök, Nordens största mat- och dryckesmässa, och samtidigt går mässan Allt för Hälsan, Nordens största livsstils- och hälsomässa på Stockholmmässan i Älvsjö. Mat och hälsa går ju hand i hand så är man intresserad av det ena följer ofta även det andra. Årets tema för Mitt Kök är just ”Mat som hälsa”.

Mitt kök-mässan är en av årets höjdpunkter för alla som älskar mat, dryck och matlagning. Det blir naturligtvis provsmakningar av mat och vin, besökarna kan lära sig kärna eget smör, gå på Knivakademins slipskola, eller drinkskola. En av de stora publikdragarna varje år är Kockarnas Krog, där sju av Sveriges mest framstående kockar lagar en unik sjurättersmeny. Under fyra dagar serveras nästan 2500 portioner mat på Kockarnas Krog och i år skänker kockarna sitt arvode på 20 000 kronor till Läkare utan Gränsers kamp mot ebola i Västafrika.

Allt för Hälsan kommer besökarna direkt på plats att kunna testa sin egen hälsa genom den digitala friskvårdskollen. Det kommer även finnas massor med prova-på-aktiviteter. Den som befinner sig vid ett vägskäl i livet kan prova på en snabbcoaching eller testa Paolo Robertos tidseffektiva träningsmetod 15 med Paolo, få träningstips av den personliga tränaren D-Flex, inspireras till att äta nyttigare vid Paulúns näringscenter, få tips om hur man kan optimera sin löparteknik i ToppHälsas monter samt ta del av de senaste träningstrenderna presenterade av Nordic Gym.

Mässorna sjuder av aktiviteter och självklart kommer vi på Stunder av Lycka-redaktionen finnas på plats för att ta tempen. Vår träningsskribent Emma Larusdottir kommer dyka in hos Allt för Hälsan och jag kommer kunna ses på Mitt Kök letandes efter de senaste mattrenderna.

Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera