I dag hämtade jag minsta tjejen någon minut över fyra och sprang då in i pojken B:s mamma hos dagmamman. Mamman och dagmamman och undertecknad språkades lite lätt och uppmaningen att märka vantar och annat vintrigt med namn – nya persedlar aktualiserade av den första snön – måste jag bemöta med ett ”Men för oss som inte KAN skriva då”… I all min trots.

Coola dagmamman (hon har varit med förr) viftade bort fåneriet med ro, mumlade om ett bomärke i brist på bättre. B:s mamma nappade och kvittrade fram att hennes metod på fest, för att hålla ordning på glaset, består i att bättra läppstiftet och sedan sätta ett sjysst märke pang på glaset.

Jag är lätt att imponera på, men bara ibland. Den här torsdagen var tydligen en lätt dag, för jag tyckte detta var übercoolt. Hade jag bara känt mig liiiiite mer pepp hade jag i Jesper-anda flugit på läppmärkesmamman och bett henne greja en bild till mitt kvällens inlägg. Men så kände jag mig inte denna eftermiddag, varför ni i stället får njuta en tecknad bild.

Men – nu vet ni i alla fall hur en slipsten ska dras, gott folk. Är ni på fest och planerar att bli lite mer på sniskan än bara lite? Vill du hålla ordning på dina egna bakterier? Strunta då i löjliga glasmarkörer på Cervera från Alessi. Fram med läppstiftet, smacka på och sen – en livs levande köttig signatur. Me like a lot.

Vi ses!
Jesper

Jesper Odelius
Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.

1 COMMENT

Kommentera