Stunder av lycka - Emma skriver om Allt för hälsan-mässan
Stunder av lycka - Emma skriver om Allt för hälsan-mässan

Helgen 8–9 november gick den årliga Allt för Hälsan-mässan av stapeln. Jag var på plats för att kolla vilka godsaker mässan hade att erbjuda, så att jag kan berätta detta för er, Stunder av lyckas underbara och lyckligt lottade läsare. Årets tema var ’’Balans’’ och mässan hade sex huvudområden: Träning, Kost, Kropp & Själ, Yoga, Behandling & Relax samt Naturlig Skönhet, vilka tillsammans står för den helhet som antas leda till ett gott och balanserat liv…

När jag tidigare år har besökt mässan har jag inte blivit imponerad av träningsutbudet. Jag har sökt en bredd och variation, men funnit att mycket fokus legat på yoga. Men i år fanns för första gången en bra blandning! En härlig träningskompott, med en stor del av mässan tillägnad olika träningsformer och utrustning. Jättekul att se och att stort lyft. Heja 🙂

Bönpastan från Risenta hittade jag på nyhetstorget. Ögonblicklig kärlek uppstod!
Bönpastan från Risenta hittade jag på nyhetstorget. Ögonblicklig kärlek uppstod!

Det första man möts av när man kommer in på mässan är Nyhetstorget. Där hittade jag bönpasta från Risenta. Jag som inte äter gluten blev väldigt nyfiken – alternativ till ’’glutenfritt’’ uppskattas verkligen. Så jag letade snabbt upp Risentas plats på golvet, där de till min förtjusning lagade mat. Jag kunde få provsmaka 🙂 Omdöme: jättegott! Bönpastan är glutenfri, ekologisk, fiber- och proteinrik och ger en lång mättnadskänsla. Stabilt! Jag köpte två paket med mig hem. Rekommenderas starkt!

Godare än god glass. Dessutom med en bra plattform i sunda råvaror och ambitiös och sjysst tillverkning i liten skala. Det gillar vi :)
Godare än god glass. Dessutom med en bra plattform i sunda råvaror och ambitiös och sjysst tillverkning i liten skala. Det gillar vi 🙂

En annan godsak som jag fastnade för var Lily & Hannas Rawfood Ice Dream! Glassen är helt fri från tillsatser, animaliska produkter och raffinerade ingredienser – och smakade absolut himmelskt! Hanna som ligger bakom glassen har en dotter som inte kan äta animaliska fetter. Hon rörde ihop ett eget glassrecept som blev så bra att hon började sälja sin glass i butik. En mysig tjej som sprider energi omkring sig och som dessutom bjöd på små smakprov. Gott och sunt, mums!

Det tog mig flera timmar att gå ett varv på mässan. Jag fastnade i intressanta samtal och testade nyheter hos utställare. Det var verkligen gott om bra, coola, nyttiga, spännande och intressanta utställare i år. Jag känner mig väldigt nöjd och inspirerad efter mässan. Och att känna pulsen från så många hälsointresserade människor under ett och samma tak, ja, det är häftigt. Energin smittar av sig 🙂

Sammanfattningsvis, Allt för hälsan-mässan 2014

Det mest intressanta var träningsutbudet. Jag älskar all sorts träning, så det är alltid kul att få veta mer om nya träningsformer. Sådant jag aldrig testat och hur kroppen påverkas. I höst och vinter nu ska jag besöka några av utställarna, utanför mässan, helt enkelt prova ett pass hos dem. De är Pole fitness, Curves, UX och Aerial. Och kanske några till.

Jag ser fram emot det och jag kommer självklart att dela med mig av mina upplevelser här på Stunder av lycka!

Har ni någon träningsform som ni är nyfikna på och vill att jag testar? Jag har uppmanat förut till detta, att ni ska utmana mig att ta tag i något genom att posta en kommentar här på Stunder. Handsken är kastad… 😉

Emma Larusdottir
Emma älskar att vara aktiv och har hållit på med sport sedan barnsben. Emma jobbar i den glamorösa TV-branschen, bland annat med dokusåpan Big Brother. Hon är extremt envis, skrattar mycket och har en smittande positiv syn på livet. Hon tränar och instruerar i kampsport, älskar äventyr, snowboard och är en inbiten chokladfantast.

Kommentera