XtremeFit - Emma och Cassandra

Som ni vet vid det här laget så gillar jag riktigt hård träning. Känslan av att varje muskel i hela kroppen har fått sig en genomkörare är helt underbar. Häromdagen testade jag på XtremeFit som gav mig just den känslan och lite till.

Vad är då Xtremefit? Jo, det är funktionell gruppträning baserad utomhus med en PT/instruktör och temat är Army Boot Camp Training. De använder övningar som utförs inom det militära och instruktörerna har hög disciplin i sitt sätt att träna sina deltagare.

Jag har varit väldigt nyfiken på militärträning och såg fram emot passet med inställningen att det skulle vara tufft, skitigt, jobbigt och kanske någon tår pga. en elakt skrikande instruktör! Jag blev inte besviken och blev även förälskad i träningsformen.  Det var kondition, styrka, uthållighet och smärta, alltihop i en underbart blandad träningskompott!

Passet hölls utomhus och var hyfsat enkelt uppbyggt, med enkelt menar jag att det inte är en massa redskap utan man jobbar mycket med kroppen. Det enda redskap vi hade var ett däck som kom in mot slutet av passet. Under uppvärmning sprang vi konstant och stannade endast för att göra upphopp, armhävningar, sit-ups, rygglyft eller för att sitta i jägarvila under x antal sekunder eller repetitioner. Mjölksyran gjorde sig påmind redan under uppvärmningen.

Efter att ha suttit i den första jägarvilan, där sekunderna aldrig har gått så långsamt, var det direkt upp och fortsätta springa. Min hjärna som hade full fokus framåt förmodade att jag kunde springa som vanligt men mina muskler höll dock inte med. Mitt första steg resulterade nära i en hjärnskakning då mina benmuskler var så uttömda att de inte va redo att lyfta sig riktigt än och jag kraschade nästan in i väggen med huvudet före. Herregud tänkte jag då, det här är ju underbart!

Jag får alltid ett sådant lyckorus som sprider sig genom kroppen när jag tränar riktigt hårt. Endorfinerna kickar igång och jag känner att jag lever, love it!

XtremeFit - collage

Instruktören var även sådär militärhård som man föreställer sig honom att vara. Mycket skrikande, pushande och uppmaningar att kämpa lite hårdare och inte ge upp. Det var absolut inget gulligullande från instruktörens sida vilket jag uppskattar, behöver hårda tränare för att kunna prestera max. Det enda jag inte var överdrivet förtjust i var hot om gruppbestraffning. Vilket menas att om någon ger upp under en övning så blir hela gruppen bestraffad. Jag förstår syftet med det, att man ska pusha sig själv lite hårdare och inte ge upp men jag personligen tycker det är onödigt. Jag påverkas inte så mycket av det men jag tror att en bieffekt kan var att personer som är otränade blir bortskrämda och inte vill fortsätta.

XtremeFit - slut

[divider]Vad tyckte jag om XtremeFit? [/divider]

Jag älskade verkligen det! Efter passet var jag helt slutkörd och varenda muskel i kroppen hade fått jobba. Även lungorna och konditionen hade fått sig en genomkörare, wonderful! Jag hade en sådan endorfinkick efteråt och kunde inte sluta le. Till våren vill jag träna XtremeFit och försöka dra med några kompisar som känner sig manade att pressa kroppen till max samt kräla lite i lera!

Ni som är sugna att börja kan gå in och läsa mer här: http://www.xtremefit.se/

XtremeFit - car stripe

Emma Larusdottir
Emma älskar att vara aktiv och har hållit på med sport sedan barnsben. Emma jobbar i den glamorösa TV-branschen, bland annat med dokusåpan Big Brother. Hon är extremt envis, skrattar mycket och har en smittande positiv syn på livet. Hon tränar och instruerar i kampsport, älskar äventyr, snowboard och är en inbiten chokladfantast.

Kommentera