Jag sitter på jobbet och klockan börjar närma sig 16.00. Höstmörkret har aldrig känts mörkare och energin ligger på minus.

Inte ens ett intag av ett helt flak Celsius skulle kunna rädda mig idag. På väg ut från jobbet går jag förbi köket där lussebullar står framdukade och en lapp där det står ”Varsegod” med den obligatoriska smileyn. Träningen börjar 18.00 men lussebullarna luktar så himmelskt gott att jag hellre bara vill ta fyra bullar i handen, trycka in alla i munnen för att sedan gå hem och slänga mig på soffan. Nej Emma, du vet att träningen kommer att ge dig mer energi än vad dessa lussebullar skulle göra. Jag suckar, slänger en sista blick på de gyllene godbitarna och går med tunga steg ut genom dörren. Yay träningsdags…

Ibland finns energin till träningen helt enkelt inte där. Dagar då gravitationskraften känns extra stark och kaffet på jobbet verkar vara utbytt mot koffeinfritt. När mörkret är här så blir vi tröttare, energin till att träna blir svårare att hitta och motivationen dalar. Beach 2015 känns väldigt långt borta och vi gömmer oss ju ändå under stora vinterjackor så varför träna? Visst, träning ger oss en snygg kropp men det vi måste komma ihåg är att den även ger oss energi och gör oss piggare. Vilket är extra bra nu under hösten och vintern, mer energi åt folket!

Vissa dagar känns det extremt tungt och jobbigt att bara ta sig till träningen men vi vet ju att vi kommer må så mycket bättre efter, eller hur? Detta försöker jag själv alltid påminna mig om de dagar soffan känns extra inbjudande. För det funkar faktiskt. Träningen och människorna runt omkring ger mig den energiboost som jag saknade innan passet. Så låt inte mörkret vinna! De dagar du känner att energin tryter så ta dig till träningen ändå, du kommer må så mycket bättre efteråt!

Emma Laurusdottir

Emma Larusdottir
Emma älskar att vara aktiv och har hållit på med sport sedan barnsben. Emma jobbar i den glamorösa TV-branschen, bland annat med dokusåpan Big Brother. Hon är extremt envis, skrattar mycket och har en smittande positiv syn på livet. Hon tränar och instruerar i kampsport, älskar äventyr, snowboard och är en inbiten chokladfantast.

Kommentera