Idag har jag och maken varit ”lediga” tillsammans. När man har en liten unge med sig jämt och ständigt är man ju inte ledig på det där avspända sättet utan man måste hela tiden anpassa sig efter det lilla barnets behov. Men ändå. Vi fick vara tillsammans, vakna.

Eftersom vi snart ska börja bygga ett hus börjar det bli tid att kolla runt lite efter vad man vill fylla huset med. Idag bestämde jag att vi skulle titta på kök. Maken stretade emot. Dottern var följsam. Vi hade egentligen bestämt oss för ett IKEA-kök som heter Råsdal i vit askfanér. Jag beslutade detta efter att ha sett det på nätet. När jag såg det i verkligheten blev jag lite tveksam. Jag gillade inte finishen. Efter det bestämde vi om. Eftersom vår budget är tight skulle vi köpa billigaste skiten från IKEA och sedan byta det när eller om jag någonsin blir klar med min utbildning. Det är dåligt för miljön men bra för plånboken.

Picky Living Kitchen 2

Trots att vi redan bestämt hur vi skulle bygga vårt kök ville jag ut och känna lite på vad som finns. Vi började på Vedum. Vi har tidigare haft ett sådant kök som vi båda gillade men nu föll inget oss i smaken. Jo ett handfat, men det blir en senare fråga. Vi fortsatte till Picky Living. Där hittade vi verkligen fina grejer. Ett lackat MDF-kök i svart med mässingsgrepp, en stenskiva to sell your children for och min älskade; Vola! Ah! jag dör när jag ser en Vola. Snabbt var budgeten för köket totalt fuckad. Fult ord men väldigt sant. Vi tackade för oss och fortsatte till HTH. Om möjligt ännu dyrare. Där såg vi en spis från Ilve som passar bra…maken avbröt mig vänligt med bestämt när jag föreslog Unoform. Då skulle vi få sälja huset innan vi hunnit flytta in. Jag kan inte fatta varför just jag ska behöva dras med så exklusiv smak. Det är orättvist. Jag lider. Vänta nu…!

bild 3

En ny fluga inom forskarvärlden är något som heter crowdfunding. Crowdfunding ger entreprenörer och forskare en möjlighet att få bidrag till sina projekt genom att få många små bidrag från vanligt folk som de lyckas entusiasmera. Vilken bra idé. Den är ju inte ny, men många bäckar små och så vidare. Och detta med frivillighet, det gillar jag! Skatt är ju annars ett bra sätt att få in pengar, som man sedan kan fördela vidare till exempel till kungliga bröllop. Crowdfunding by proxy kan man kanske säga.

Hej alla läsare! Jag har ett projekt på gång. Jag ska skapa det vackraste huset som skådats norr om ekvatorn. Till detta behövs en del föremål, några av dessa är dyra och det finns inget utrymme för detta inom vår snålt tilltagna och lite tjuriga budget. Men detta behöver inte vara ett hinder. Ur miljösynpunkt vore det bäst att huset blir perfekt från start. Annars finns det risk att det inte blir så bra som det var tänkt. Detta åttonde underverk måste få komma till stånd. Därför ber jag er nu ödmjukast om ett bidrag. Tio kronor räcker en lång väg om vi alla gör gemensam sak. Jag satsar allt jag har! Belöningen blir att få följa hur jag sätter ihop mitt drömhus. En build-a-long nästan. Jag ska beskriva i detalj hur vi bygger huset, jag ger råd och uppmuntran. Ni kan få se mig bada i nya badkaret och mysa framför den fina brasan medan jag ser solen gå ned genom mina stora fönster med sjöutsikt. Är ni med?

Nu kör vi!

Anna Voltaire
Anna Voltaire är läkare, sexbarnsmamma, formgivare, agent för designers, flitig bloggare, kokboksförfattare och husbyggare. En jordnära stockholmsbrutta med en längtan till det enkla livet. Brinner för hållbarhet och kvalitet i alla former.

Kommentera