Kurvor på kroppen är något som många kvinnor eftersträvar, bland annat jag själv. Jag tycker det är fint när man kan se hur midjan kurvar sig och formar sig som ett timglas. Under vissa perioder när jag har tränat stenhårt inför en match eller liknade så har dessa efterlängtade kurvor försvunnit på mig. Rumpan blir plattare, brösten mindre och timglasfiguren mindre markant, tråkigt. Jag gillar former! Så när jag var på Allt för Hälsan-mässan för några veckor sedan och gick förbi en stor lila skylt där det stod ”Curves”, stannade jag till för att sedan nyfiket stega dit.

Vad är curves?

Jag hade aldrig hört talas om träningsformen Curves innan men deras namn fångade mitt intresse och jag ville veta mer. Så vad är Curves? Jo, det är ett 30 minuters träningskoncept som kombinerar styrke- och konditionsträning i form av cirkelträning på hydrauliska maskiner och är speciellt utformat för kvinnor. Det hydrauliska motståndet i maskinerna gör så att man inte behöver justera vikter utan belastningen ökar ju mer man trycker eller drar. Spännande tänkte jag och när jag blev inbjuden att testa på så tackade jag såklart ja.

Curves maskiner
Curves cirkelträning på hydrauliska träningsmaskiner.

 

Någon vecka senare satte jag på mig mina träningsskor och begav mig till ett av deras gym på Kungsholmen. Jag såg fram emot passet och variationen som kommer med cirkelträning, tiden brukar alltid springa förbi under liknande pass. Jag var även väldigt nyfiken på de hydrauliska maskinerna och hur tungt motståndet skulle vara.

Curves Biceps Instruktion
Curves instruktören Karin visar mig den rätta tekniken för biceps-maskinen.

Innan passet startade fick jag en genomgång av varje maskin och vilken muskel som aktiverades samt tekniken. Grymt bra! Efter det satte vi igång och körde två varv med 30 sekunder på varje maskin varvat med 30 sekunder på en platta med olika konditionsövningar. Det första varvet fokuserade jag mest på tekniken men under det andra kände jag att musklerna fick börja jobba. Tiden gick snabbt då man hela tiden fokuserade på maskinen man jobbade på. Maskinerna är strategiskt placerade så man inte tränar samma muskel efter varandra. Man sparar även väldigt mycket tid på att slippa ställa in vikter och justera sin sits och jag upplevde att ju mer jag tog i desto tyngre blev motståndet.

Curves Ben Collage
Benböj på hydraulisk träningsmaskin.

 

Jag kände dock att jag aldrig riktigt kom in i det. Jag hade nog behövt köra några varv för att fullt ut kunna fokusera på musklerna som arbetar, men kände även att det inte var en träningsform som skulle passa just mig. Jag som föredrar stenhård träning där svetten rinner och mjölksyran skriker kände inte att jag fick utlopp för det här.

Curves är definitivt något som jag skulle rekommendera till kvinnor som vill komma igång med träningen och samtidigt få en bekväm miljö omringade av härliga, energigivande och peppande instruktörer. Då ett pass endast är 30 min så tar det inte upp så mycket av ens dag så man borde lätt kunna klämma in några pass i veckan.

Jag tror faktiskt att jag ska försöka få min mamma att börja träna där! Hon behöver komma igång med sin träning igen och jag tror hon skulle trivas väldigt bra i deras miljö och med personales smittsamma energi! Nu måste jag bara övertala henne, men med Curves fiffiga namn borde det inte vara så svårt 😉

Curves energiska instruktorer
Curves härliga instruktörer Karin och Anna-Lena som jobbar på träningsanläggningen på Kungsholmen.

 

Ni som är nyfikan på Curves kan gå in på deras hemsida och läsa mer: http://www.curves-sverige.se/

Emma Larusdottir
Emma älskar att vara aktiv och har hållit på med sport sedan barnsben. Emma jobbar i den glamorösa TV-branschen, bland annat med dokusåpan Big Brother. Hon är extremt envis, skrattar mycket och har en smittande positiv syn på livet. Hon tränar och instruerar i kampsport, älskar äventyr, snowboard och är en inbiten chokladfantast.

2 COMMENTS

  1. Jag har gått där i några månader nu och trivs förvånansvärt bra. Jag tycker att ju längre tiden går desto mer kämpar man. Så den där härliga trötthetskänslan kan man även uppnå här, tycker jag. Man tar ju i så mycket man vill, det är ju det som är så fiffigt 🙂

    • Härligt att höra att du trivs på Curves! Alla borde hitta en träningsform som passar en själv och jag är glad att du har hittat din 🙂

Kommentera