Gott nytt år!

Nu när det är ett nytt år är det många som vill starta om på nytt och bli lite nyttigare, träna lite mer och bara må lite bättre. Jag har alltid varit en av dom som proppar i mig massa onyttigheter dagarna innan nyårsafton med tanken att nästa år då ska jag banne mig inte äta lika mycket choklad och godsaker!

Men så åker jag hem till min syster som har bakat en kladdkaka med extra mycket kladd och mina ben blir svaga av att bara titta på skönheten, så tänker jag att jag bara ska ta en liten bit… funkar aldrig! Vips så sitter man där med en halv kladdkaka på samvetet och det nya året börjar med ångest, suck!

Men inte detta året, nu var det slut på ångest!

Jag avslutade mitt 2014 med en Juice Reboot för att börja mitt 2015 på bästa sätt, renad, pigg och fräsch! Istället för proppa i mig massa onyttigheter så provade jag att chocka kroppen med en massa gröna nyttigheter genom juicerensning för att återstarta kroppen.

Varför? Jo, jag såg dokumentären ”Fat, sick & nearly dead” som handlar om Joe Cross som lider av övervikt och en autoimmun sjukdom vilket gör att han måste ta en massa mediciner varje dag. Han bestämmer sig för att han vill ändra sin livsstil och gör detta genom att endast dricka frukt- och grönsaksjuicer i 60 dagar för att hitta en balanserad livsstil och bli fri från sina mediciner. Jag blev fascinerad över hans resultat och rekommenderar verkligen att se filmen.

Tanken på att göra denna ”Juice Reboot” i några dagar kom redan i november, men att hitta rätt tidpunkt var svårare än vad jag trodde. Jag har haft kompisar som gjort denna Juice Reboot i sju dagar, som fick en nytändning när det kommer till träning och att äta hälsosamt, tummen upp för dom.

Jag kände att fem dagar skulle räcka för mig men jag ville liksom inte missa fem dagars träning så drog hela tiden ut på det. Anledningen är att jag visste att det skulle bli hektiskt i december, vilket det blev och träningen hanns knappt med. Mycket jobb, ingen träning och dåliga matvanor resulterade såklart i en förkylning som vägrade släppa. Jag kunde helt enkelt känna hur min kropp var i obalans.

Så på julafton, när jag satt där och snorade med en kopp varmt te i ena handen och Alladinasken i den andra så bestämde jag mig för att det var dags att börja imorgon. Jag ville helt enkelt återstarta kroppen och rena den.

Juice Cleanse ingredienser
En portion juice – Jag drack fyra om dagen.

Fem dagar och tjugo juicer senare så var jag hungrig såklart, men kände mig piggare och fräschare än vad jag har gjort tidigare. Jag hade extremt mycket energi sista dagen och fick höra från vänner och familj att jag såg väldigt fräsch och utvilad ut, vilket jag även kände mig.

De första tre dagarna var jobbigast, jag var konstant hungrig.

Men jag blev förvånad över hur mycket energi jag hade ändå av att bara dricka juice. Jag var helt säker på att jag skulle vara trött och grinig men icke! Min hjärna tycktes även den fungera normalt och kände mig ovanligt klartänkt. Detta fick mig verkligen att förstå vikten av att äta en varierad kost med mycket grönsaker och frukt.

Hunden Pluto
Hunden Pluto underlättade mina dagliga promenader.

Det jobbigast var såklart hungern, som inte blev lite bättre förrän på dag 4. Man får såklart inte träna under tiden man dricker juicerna och om jag hade gjort det hade nog mina hungerkänslor blivit olidliga. Det var endast promenader som gällde och eftersom jag är hundvakt åt den här skönheten i några veckor så blev det en naturlig del av vardagen. Så! Nu är förkylningen borta, jag har ny motivation till träning, inser vikten av att äta grönsaker och frukt samt känner mig pigg, fräsch och återstartad!

Ni som är sugna på att själv testa Joes Mean Green Juice hittar receptet här, >Länk<.
Jag körde i fem dagar men man kan köra längre eller kortare beroende på en själv.

[divider]Här hittar du receptet på Joes Mean Green Juice[/divider]

[divider]Läs vad Anna tycker om detox här[/divider]

Emma Larusdottir
Emma älskar att vara aktiv och har hållit på med sport sedan barnsben. Emma jobbar i den glamorösa TV-branschen, bland annat med dokusåpan Big Brother. Hon är extremt envis, skrattar mycket och har en smittande positiv syn på livet. Hon tränar och instruerar i kampsport, älskar äventyr, snowboard och är en inbiten chokladfantast.

Kommentera