Egentligen hade jag tänkt att jag skulle börjat skriva om graviditeten här lite tidigare, men julen kom emellan och sedan kom nyåret.

Följ med vecka för vecka!

Jag har tänkt att ni ska få följa mig i min graviditet här på Stunder av Lycka och jag ska försöka dela med mig av både upp- och nedgångar, tips och personliga reflektioner. Vi har en dotter, Ylva, som är 2,5 år och jag kommer även dela med mig av hur vi försöker förbereda henne på vad som ska hända.

Idag går jag in i vecka 16 och jag mår faktiskt ganska bra, tror jag.

I början av graviditeten var jag så trött att jag kunde sova bort hela dagar och ändå somna tidigt på kvällen. Den senaste veckan har jag fått lite mer energi och har orkat lite mer vilket har varit väldigt välkommet. Jag har hängt upp mig på att jag verkligen måste komma ut i dagsljuset varje dag och blir därför väldigt uppstressad när klockan börjar närma sig eftermiddag och vi inte kommit ut. Några dagsljus-breakdowns har tyvärr inträffat…

De har bestått av att jag i min pyjamas stått och skrikit att ”allt är förstört och hela världen går under för nu är dagen SLUUUUT!” medan maken och dottern har stått klara i sina ytterkläder och undrat om jag är knäpp. Klockan har då varit ungefär tre och dagen börjat skymma.

Under de senaste veckorna har magen växt väldigt mycket. Jag har gått från att se lite tjock ut till att faktiskt ha en gravidmage. Dock har jag mer än en gång funderat på om magen består av lussebullar, julmat och nu senast semlor.

Cravings, frossa – allt är tillåtet, eller?

För det är ju det här ohälsosamma frossandet som jag inte riktigt kan sluta med just nu. Jag är väldigt sugen på surt godis, eller egentligen syrligt. Citronkarameller är en riktigt last och på senaste tiden har jag drömt om krokodiltårar och citronläppar.

Jag har även frossat i lite nyttigare clementiner. Som tur är har de säsong just nu och är extra söta och goda. Inlagd gurka och inlagd sill har även det varit extra gott att äta.

I matväg har jag vid några tillfällen unnat mig att äta supergod japansk nudelsoppa på Ramen Ki-Mama eller på Wagamama där jag ätit så jag nästan rullat hem.

Ramen
Ramen Ki-Mama – Godaste nudelsoppan i Stockholm!

Maken, som är en duktig taktiker och soldat, har medgett att det är enklare just nu att bara mata mig med saker jag gillar och klä på sig när jag likt en galen tupp ropar att dagen håller på att ta slut. Jag vill ju personligen inte medge att jag är lite svår att handskas med för tillfället men känner mig lycklig och glad för alla goda saker som jag under perioden faktiskt får ha i fred.

Gravidmagen vecka 16.
Gravidmagen vecka 16.
Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera