Jag har varit lite nyfiken på att prova Risentas Bönpasta sedan vår träningsskribent Emma skrev om den efter ett besök på Allt för hälsan i höstas.

Nyfiken på bönpasta

När jag hittade ett paket under vår veckohandling så bestämde jag mig för att prova. Produkten i sig är ju väldigt lockande, glutenfri, proteinrik och fiberrik, ekologisk och lika enkel att tillaga som pasta.
Frågan vara ju bara om familjen skulle godkänna smaken och om den verkligen höll måttet som ”pasta”?

Korvgryta Provsmakning
Det är bra när alla ingredienser går att provsmaka medan man lagar mat.

 Enkla korvgrytan går alltid hem

Jag tog hjälp av min tvååring och gjorde en snabb korvgryta att äta till, för jag visste att även om bönpastan skulle bli ratad så skulle korvgrytan gå hem.

Korvgryta Ingredienser
Inte så många ingredienser = superenkel matlagning (glömde ta med paprikan)

 Ingredienser

(4 portioner)

1 paket Risenta Bönpasta 200 gram

1/2 färsk vitlök

1/2 röd paprika

250 gram kryddig korv

500 gram krossade tomater

örtsalt

peppar

olja/matfett

Gör så här:

Hacka vitlöken och fräs i varm stekpanna med matfett eller olja. Skär korven och paprikan i mindre bitar och bryn i stekpannan.
Häll över de krossade tomaterna och låt puttra. Smaka av med örtsalt och peppar.
Koka bönpastan enligt anvisningarna på paketet, den tar 6-8 minuter att bli klar.

Korvgryta Matlagning
Roligt när man får hjälpa till, maten blir godare då.

Det här receptet är så enkelt att det knappt kan kallas recept, därför är det lätt att laga tillsammans med barn. Maten blir snabbt klar och receptet kan enkelt anpassas/varieras i exempelvis hetta genom att  tillsätta lite chili, curry eller andra kryddor.

Korvgryta Tallrik
Klart supersnabbt – här tillsammans med lite groddar.

Vad tyckte vi om maten?

Jag tyckte det blev gott att äta tillsammans. Bönpastan smakar som fullkornspasta och är väldigt mild i smaken. Maken tyckte att det blev för ”nyttigt” med både bönpasta och groddar, han tycker inte om fullkornspasta. Tvååringen tyckte det smakade jättegott, jag tror inte hon kände någon större skillnad på vanlig pasta och bönpastan. Inget som märktes i alla fall.

Personligen köper jag gärna bönpasta igen, speciellt eftersom den innehåller långsamma kolhydrater och håller oss mätta längre. Nu gäller det bara att övertyga maken också.

[divider]Läs vad Emma tycker om Bönpasta[/divider]

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera