Nu har det gått ännu en vecka i graviditeten. Veckorna går snabbt även om det känns som det är långt kvar tills det är dags för bebisen att komma. På mobilen har jag en gravid-app där man kan läsa om hur barnet utvecklas och vad som förändras hos mamman vecka för vecka.

Förra veckan stod det i appen att vissa kunde börja känna de allra första sparkarna. Det brukar hända någon gång mellan vecka 16-20. Så jag har gått och känt efter och känt efter. I slutet på förra veckan när jag la mig på sängen och råkade lägga ganska mycket tyngd på magen så kände jag att något fladdrade till långt ned i magen. Så häftigt! Jag bad Bönan om ursäkt för invaderingen och klappade lite på magen.

Sedan dess har jag känt det lilla ”fladdret” i magen några gånger till. Det kan absolut vara gaser eller tarmrörelser eller något annat, men det känns som att det är små rörelser från en liten varelse.

Gravidmagen
Nu känns det som att magen börjar bli riktigt stor. Fick byta till gravidjeansen i veckan.

När väntan känns för lång

Ibland när det känns som att väntan på bebisen är oändlig, då roar jag mig med att följa andra gravida och nyblivna föräldrar. Så här är mina bästa tips på mobila förströelser.

Gravid vecka för vecka

Youtube avsnitt där man får följa flera gravida kvinnor i olika veckor. Varje vecka postas en veckouppdatering där man får följa hur det går för varje person. Sedan några veckor tillbaka finns även Odd Spångbergs upplevelser kring Isabella ”Blondinbellas” graviditet som första pappapostare.

Gravid vfv

Magpodden

Bodil Bergman Hughes är gravid- och bebisfotografen som intresserade sig så mycket i sina kunders liv och berättelser att hon startade magpodden. Flera av de kvinnor som varit med i magpodden har haft svårt att få barn och har genomgått IVF behandlingar. Jag fastnade här ett bra tag första gången jag surfade in på sidan. Bodil är inte bara en duktig fotograf utan leder magpodden på ett väldigt varmt och hjärtligt sätt. Det är också roligt att se Bodils vackra fotografier på mammorna som medverkar.

magpodden

Gravidpodden

En väldigt informativ men personlig podd som Babygruppen står bakom. Programledare är Anna-Karin Andersson och barnmorskan Åsa Holstein som samtalar med inbjudna gäster. Jag tycker ämnesvalen är bra, tyvärr finns det bara 5 avsnitt ute.

Gravidpodden

Joller

Philips Avents populära pod Joller började jag lyssna på redan 2013 och blev fast. Sedan dess har det släppts två nya säsonger med intressanta poddar. I varje avsnitt möter man en värd och dennes gäst och under nästa avsnitt blir gästen värd och bjuder in en ny gäst. Kan verkligen rekommenderas.

Joller

Pappapodden

En av Sveriges absolut populäraste poddar. Den handlar inte om graviditet, men om barn, familj och om pappalivets mirakel, katastrofer och mysterier. I Pappapodden pratar Nisse Edwall och Manne Forssberg öppet och underhållande. De släpper ett nytt avsnitt varje måndagmorgon.

Pappapodden

Jag hoppas ni gillar listan och att ni kanske hittar någon ny favorit.

Dela gärna dina tips på underhållning för gravida här i kommentarsfältet.

I nästa vecka förbereder vi oss för RUL.

[divider]Tidigare i samma serie[/divider]

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

1 COMMENT

  1. Tack så mycket för att du skriver om mig och Magpodden! Jag är glad att du hittade samtal som gav dig något och att du tycker om porträtten! Det gör jag med. Inte nog med att mina kunder är intressanta, roliga, kloka och generösa. De är vackra också!

Kommentera