Jag blir då och då sugen på vitlöksbröd. Men det kan man ju inte äta till middag! Därför maskerar jag det hela med en enkel fisksoppa. Lite aioli kan man få med på kuppen också. Idag var en sådan dag. Är det riktigt slött och lyxigt dricker jag vitt vin till, eller för all del en slatt champagne!

Anna Voltaires Fisksoppa

Ingredienser för 4-5 portioner

Sex portionsbitar lax och eller torsk

5 potatisar

1 gul lök

2 morötter

en vitlöksklyfta

1 burk krossade tomater

2,5 dl vatten

2 dl grädde

1,5 dl vitt vin

2 msk fiskfond

en msk tomatpuré

salt och peppar

 Gör så här:

Smält en klick smör i en ganska stor gryta. Hacka löken, skala och tärna potatisen. Skala och  hyvlad morötterna med potatisskalare. Fräs detta ihop med den krossade vitlöken i smöret. Häll på tomatkross, tomatpuré, vin, vatten och fonden. Låt koka tills grönsakerna är mjuka. Tärna fisken i lagom munsbitar. Häll i grädden, salta och peppra.

Annas Fisksoppa Bread

Snabba vitlöksbrödet

Ingredienser

formbröd eller baguette

rumsvarmt smör

en vitlöksklyfta

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader. Krossa vitlöken, rör ihop detta med smöret. Bred på brödet och rosta i ugnen tills gyllene.

Fuskaioli

 Ingredienser

Majonnäs

vitlök

en gnutta citron

salt och peppar

Gör så här:

Rör ihop allt, klicka i soppan vid servering

Bon appetit!

Anna Voltaire
Anna Voltaire är läkare, sexbarnsmamma, formgivare, agent för designers, flitig bloggare, kokboksförfattare och husbyggare. En jordnära stockholmsbrutta med en längtan till det enkla livet. Brinner för hållbarhet och kvalitet i alla former.

Kommentera