Idag är det tulpanens dag!

Tulpanens dag blommorBlommor är verkligen en glädjespridare. Tulpaner för mig är som en signal om att våren är på väg, även fast det kan vara långt kvar med många härliga vinterveckor i snön utanför för fönstret.

Min dotter Ylva var med och valde blommorna i lila nyanser och höll hårt fast i buketterna under snålblåsten på väg hem från affären.

Jag log för mig själv och tänkte att även en liten person kan uppskatta charmen med fina tulpaner.

Tills hon glatt sa:
– Äta dom?
Jag förklarade för henne att de är giftiga och att man får ont i magen om man äter tulpaner. Man ska titta på dem.

– Pappa kan äta dom! konstaterade hon nöjt och hjälpte mig att sätta dem i vatten.
 
 

Har ni köpt tulpaner idag? Vilken färg är er favorit?

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera