Jag har haft turen att få besöka västkusten i veckan. Jag och västkusten har inte någon som helst relation bortsett från några kortare vistelser i Göteborg. Nu var det dags att besöka Marstrand som jag hört är en härlig upplevelse sommartid. Nu är frågan, hur upplevde jag Marstrand i januari?

Marstrand Havshotell exterior

Tyvärr var inte vädret på vår sida utan vi har upplevt milt regn, hagel, storm och att det regnat småspik. Trots detta kan jag verkligen rekommendera Marstrand och på sommaren är det förmodligen alldeles, alldeles underbart.

Marstrand Havshotell rum

Vi bodde på Marstrands havshotell som ligger precis vid kajkanten med härlig utsikt över Carlstens fästning. Hotellet har 98 rum varav 9 är handikapprum och det finns även rum för de som vill ta med sig hund. Rummet vi bodde i var ett dubbelrum som var ljust och rymligt. Vi hade stora fönster och även utsikt mot havet.

Marstrand Havshotell restaurang

Hotellet var väldigt trevligt med mycket konferensrum, fin lobby med små loungehörnor och vid lobbyn låg även hotellets bar och frukost-/lunchservering.

Frukosten var precis lagom. Det fanns gott bröd, blandade pålägg, ägg, äggröra, prinskorv, bacon och fil/yoghurt, croissanter m.m. Enligt mig den ultimata frukosten. Kaffe fanns alltid framdukat och det bjöds på goda biscotti till. Personalen var trevlig och väldigt hjälpsam när frågor uppstod.

Marstrand Havshotell spa

Hotellet har också en väldigt fin spaavdelning som jag tyvärr inte kunde besöka mer än som fotograf. Det fanns bad såväl inomhus som utomhus samt att det gick att bada direkt i havet. Det fanns några galningar som tog sig ett havsdopp när vi var där.
Det var väldigt lugnt och tyst på spat, precis som det skall vara. Det är åldersgräns på deras spaavdelning så det var nog därför det var så lugnt och rogivande.

För de som inte vill hänga på spa hela tiden så anordnar hotellet vissa aktiviteter, men min rekommendation är att åka ut till Marstrandsön och vandra i de små gränderna, titta på de gamla husen, besöka Johans Krog, som har underbar mat, och även om möjligt gå en guidad tur på Carlstens fästning.

Vi gick en guidad visning och hade en härlig guide som berättade om hur det var när borgen byggdes, hur de fångar som byggde den levde och även lite anekdoter om kända brottslingar och händelser som skett.

Passa även på att gå upp i utkikstornet och titta ut över landskapet. En sommardag med klarblå himmel så är det nog en otroligt vacker utsikt. När vi var däruppe blåste det över 25 sekundmeter och regnade men det var mäktigt ändå. Det finns också möjlighet att göra en femkamp i fästningen vilket passar väldigt bra om ni är ett stort sällskap som vid ex. konferenser.

Har ni besökt Marstrand? Bodde ni på Havshotellet då? Dela gärna med dig av dina bästa tips!

2 COMMENTS

    • Ja det var verkligen fint. Det såg inte så mycket ut för världen när man klev in med det var så fint och mysigt inne. Vi kommer nog återkomma till Marstrand och västkusten i sommar fast den här gången med vår husbil. Tack för att du kommenterade.

      /Anna

Kommentera