Den senaste veckan har jag haft ordentlig rinnsnuva. Det konstiga är att jag inte känner mig täppt alls, utan jag märker helt plötsligt att jag har en lång sträng med snor som hänger från näsan. Näsdukar är min bästa vän just nu.

Jag kommer ihåg att jag var rejält täppt i näsan under min förra graviditet. Det var svårt att sova för att det knappt gick att andas och jag använde massor av nässpray med saltvatten. Många gravida blir beroende av nässpray så det bästa är ju att försöka hålla sig till saltvattenssprayerna, men har man mycket problem med tilltäppta luftvägar så finns det flera bra sprayer att använda.

Den här veckan är det dags att besöka UltraGyn för att göra RUL (Rutinultraljud). Det ska bli jättespännande att få se vår lilla böna igen och så hoppas jag att vi får veta könet. Egentligen ska ju könet inte spela någon roll, men jag tycker det kan vara skönt att få veta, som en del i förberedelsen för att vi ska få en ny familjemedlem.

Den här graviditeten har jag oroat mig mer och funderat en hel del på hur det kommer bli att vara tvåbarnsförälder. Självklart är jag glad och det är spännande, men jag tycker också att det är skrämmande. Jag funderar på om jag kommer vara otillräcklig när vi har två barn. Jag känner mig ju så ibland redan nu, hur ska det då gå om man har två barn? Är det mer praktiskt och roligt för barnen att vara av samma kön eller om de har olika?

Jag funderar också mycket på om det kommer vara roligt för dem att ha syskon och om de kommer tycka om varandra. Själv har jag en väldigt dålig relation till min syster så jag oroar mig över att vi precis har valt ett liv av bråk och stress.

Som tur är har jag en barnmorska som försäkrade mig om att jag inte är ensam om mina tankar. Det är en stor omställning från ett till två barn och de flesta väntande föräldrar har många funderingar kring hur den nya familjens dynamik kommer bli. Jag kände mig väldigt lättad över att jag inte är ensam i att tänka för mycket.

Gravidmagen vecka 18

Men just nu är jag trots allt mest spänd och nyfiken inför ultraljudet. Förra gången bjöd vi in både svärmor och min mamma att vara med. Men den här gången går vi själva.

Har du haft problem med rinnsnuva och att vara täppt i näsan? Tog ni reda på barnets kön?

Kommentera gärna!

[divider]Läs om tidigare veckor[/divider]

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

1 COMMENT

  1. Jag minns hur jag som gravid undrade över hur kärleken till mitt barn skulle funka. När jag såg en mamma en gång med en ca 6 månaders som inte var sådär …väldigt söt (tyckte jag, och säkert kommer att brinna i helvetet för det), då undrade jag om jag skulle kunna älska mitt barn om det var fult. Den där mamman lyste ju av kärlek, kunde jag se. Men skulle JAG kunna det? Bara ett av mina hjärnspöken under graviditeten. Innan jag visste att det skulle komma större problem att tampas med. … som man klarar just för att kärleken är så stark och självklar!

Kommentera