Jag har en gammal favoritlampa som har hängt med i många år. Jag och min man köpte lampan 2005 till vår allra första lägenhet. Den har alltså hängt med oss i 10 år från lägenhet till lägenhet, från Enköping till Umeå och tillbaka neråt landet till Västerås. Nu 10 år senare har den fått en hedersplats i allrummet på övre plan i vårt nybyggda hus som vi inreder tillsammans.

Ska jag vara ärlig är det nog mest jag som ägnar tid åt inredningen, mannen agerar mest som smakråd.

Jag älskar att göra om saker som är fina, men som har tappat sin plats och inte längre passar in, till något som får en ny självklar plats i hemmet. Det är spännande att få ge gamla tråkiga saker nytt liv igen, nästan allt blir fint med lite färg!

InIKEA Knappa 300pxstruktioner för lamppyssel

Du behöver följande:
Lampa KNAPPA från IKEA
Tapetprover
Spraylim
Sax
Syl

 

♦ Jag började med att montera isär alla delarna och rengöra dessa med såpvatten då det samlats en hel del smuts under åren.

♦ Sedan plockade jag fram alla tapetprover som jag beställt hem under den tiden då vi skulle välja tapeter till vårt hus. Det hade hunnit bli ganska många tapetprover innan vi faktiskt bestämde oss. Jag valde ut ett gäng tapeter och började klippa och klistra. Det går självklart att köpa nya tapetprover i färghandeln eller använda sig av scrapbook-ark från en hobbybutik.

♦ Klipp ut lagom stora fyrkanter för bladen att få plats på.

Lamppyssel klipp o klistra
Klipp ut lagom stora tapetrutor och klistra fast tapeten på lampans blad med spraylim.

♦ Spraya med spraylim på tapeten.
TIPS! Använd ett underlag under som du inte är rädd om då sprayen lätt hamnar utanför tapeten

♦ Fäst lampans blad på den limtäckta tapeten. Se till att trycka dit tapeten ordentligt så den inte lossnar senare vid monteringen.

Lamppyssel delar
Alla delar av lampan innan montering.

♦ När du tapetserat alla lampans blad är det dags att klippa bort överskottstapet. Klipp efter bladets kant och använd en syl eller annat vasst runt föremål till de runda infästningarna.

♦ Sätt ihop lampan.

Lamppyssel montering
Montering av de sista delarna, sen är lampan klar att hänga upp!

Skruva i en lampa och sätt den på plats och voilá så har du en färgbomb till lampa. En unik lampa som garanterat ingen annan har! Något som kan vara bra att tänka på är att välja ljusa tapeter om du är beroende av lampan för att verkligen lysa upp ett rum. Ska du bara ha lampan för mysbelysning är det fritt fram med mörka mustiga färger.

Lamppyssel klart
Lampan är färdig att hängas upp.

Kommentera