Vi kunde ju inte låta Stunder av Lyckas sexmånadersdag gå händelselöst förbi. Så vi bjöd in våra skribenter att fira med oss på restaurang Murasaki på Södermalm i Stockholm.

Murasaki middag StunderVi blev ett härligt gäng av nya skribenter som samlades kring fantastisk mat och ett gemensamt brinnande intresse att skriva och berätta. Att äta på restaurang Murasaki blev ett trevligt sätt att lära känna varandra lite bättre. Maten delades nämligen av hela sällskapet och varmrätten lagade vi tillsammans.
Murasaki middag forrattFörrätten bestod av en liten sjögrässallad och sedan kom två stora båtar in fyllda med fantastiskt sashimi och sushi. Den åttaarmade bläckfisken var en riktig favorit!
Murasaki middag Sashimi

Murasaki middag Linda sushi
Linda hade sushipremiär!
Murasaki middag sushi tallrik
Johanna var en riktig fena på att göra snygga upplägg.

Varmrätten, Sukiyaki med entrecôte, lagade vi själva vid bordet. Två stora grytor med soppbas placerades mitt på bordet mellan oss. När det bubblade i grytorna la vi ned grönsaker, svamp, tofu, glasnudlar och tunt skivad entrecôte. De färdiga grönsakerna och köttet doppades i ett rått ägg. Mums!
Murasaki middag varmrattNär efterrätten kom in var vi rejält mätta. Vi hade ätit gott i nästan två timmar, så det var lagom att få avsluta kvällens middag med en glasskula med smak av grönt te, matcha.
Murasaki middag efterrattMurasaki middag te o glassVi hade en supertrevlig kväll tillsammans. Jag tycker personligen väldigt mycket om restaurangen och var väldigt glad över att de andra verkade gilla maten precis lika mycket som jag.

Har ni provat att äta sukiyaki? Vad tyckte ni?
Berätta gärna i kommentarsfältet.

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera