Den senaste veckan har varit riktigt spännande. I torsdags var vi på rutinultraljud (RUL) för att se att allt såg bra ut med vår lilla böna. Barnmorskan meddelade att det såg normalt ut och att vi fortfarande hade samma beräknade födsel (BF) som tidigare.

Vi hade bett om att få veta könet om barnmorskan hade möjlighet att se det.

Vi har ju kallat bebisen för lilla bönan sedan första ultraljudet när bebisen såg ut som en liten böna. Egentligen så spelade det ju absolut ingen roll vad det kommer att bli, men jag ville gärna förbereda mig genom att ta reda på könet. Min man, som jag kallar Soldaten, höll tummarna för en blond och blåögd pojke, det har han gjort sedan vi väntade vår dotter Ylva. Han brukar dra någon jargong om starka gener, hans vikingaarv, och hävda att de kommer slå igenom.

Gravid-vecka-19-Ylva-magen
Magen i vecka 19!

Det fungerade ju sådär på Ylva som är tjej och blev brunhårig och brunögd. Jag har försökt att förklara det här med dominanta gener för honom men han ignorerar det faktum att han är gift med en asiat med kolsvart hår och mörkbruna ögon.

Barnmorskan tittade noga på skärmen och meddelade sen att hon trodde att det skulle bli en liten tjej. Hon tittade på Soldaten och sa sen snabbt att hon inte kunde lova något.
Under min förra graviditet var barnmorskan mycket kaxigare och sa: ”Jag är 100% säker, skulle det bli en pojke får du komma hit och berätta det.” Det här besöket lämnade verkligen utrymme för tvivel, eller så var hon bara blygsam och ville inte döda hoppet hos Soldaten.

Barnmorskan skickade med oss en bild på bebisens kön underifrån tillsammans med de traditionella bilderna i profil. Är inte det lite märkligt? Ska vi visa bilden för vår dotter i framtiden. Här är dina blygdläppar från vecka 18 i magen! Titta! Titta!

När vi lämnade ultraljudsmottagningen hade Soldaten redan glömt att han önskat sig en son och bollade glatt flicknamn med mig. Vi ringde båda våra föräldrar och berättade de spännande nyheterna.

Tog du eller kommer du ta reda på bebisens kön i förväg?

Gravid-vecka-19-Ylva-magen2
Ylva tycker magen är bra att sitta på!

 

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

4 COMMENTS

Kommentera