Sista veckan på resan åkte vi ner till USA:s sydligaste punkt, Key West.

Key-West-vid-bilenVi hyrde en snygg Scion sportbil som vi körde hela vägen. Bilen var helt underbar men trafiken var värre. Bilisterna sicksackade som galningar utan att använda blinkers, men efter någon timme på vägarna var jag inne i gamet!

Key-West-Nyha-Hotel

Fyra timmar, tre kisspauser och två nära-döden-upplevelser senare var vi äntligen framme. Vilken otroligt vacker plats Key West är! Det är små hus överallt, mysiga affärer, fjärilar och vackra träd och blommor. Helt klart värt bilresan. Nyha Hotel, hotellet vi bodde på, var charmigt. Jag tyckte allt med Key West kändes mysigt helt enkelt.

Key-West-JetskiDagen efter ankomst åkte vi på en jetski-tur runt Key West som var två timmar lång.

Jag älskade verkligen att åka jetski! Jag har gjort det någon gång innan, men då var man tvungen att hålla sig inom några bojar vilket kändes trist! Under utflykten åkte vi efter en guide som tog oss runt hela ön och stannade till vid olika platser där vi fick hoppa av för att bada. På en plats fick vi även åka runt och göra precis vad vi ville, bara vi inte åkte nära varandra. Det var underbart att få gasa iväg rakt ut mot den blå horisonten i full fart, vilken känsla.

Key-West-alla-tjejerHela jetski-turen var även grymt bra träning för ben och underarmar. Det var gasen i botten hela tiden och jag var tvungen att stå i 90 grader för att kunna hålla balansen i vågorna. Detta resulterade i en skön träningsvärk i benen dagen efter. Efteråt var vi helt slut och gick tillbaka till hotellet för lite häng vid poolen och lunch innan det bar av tillbaka mot Miami.

Key-West-PoolenStanna flera dagar i Key West.

Om du planerar att åka till Key West så rekommenderar jag att ni stannar i flera dagar. Det finns så mycket härliga platser att besöka och så mycket att göra. Vi bodde på Nyha Hotel som jag verkligen kan rekommendera. Ett supermysigt ställe, fräscht och trevlig personal. Frukost ingår samt kaffe – från Starbucks!

Key-West-aktiviteterI Key West finns flera olika aktiviteter att prova, allt från jetski, parasailing, snorkling och båtutflykter. Det är mycket billigare att boka aktiviteter i Key West än i Miami, så passa på när ni är här.

Key-West-Help-YourselfVi hittade även ett fantastiskt ekologiskt kafé som heter Help Yourself. God ekologisk mat, dessutom kunde man beställa glutenfria wraps och väldigt fräscha smoothies.

Key-West-Help-Collage

Jag tycker att alla som åker till Miami borde åka ner till Key West! Det är värt varenda timme i bilen. Det är något harmoniskt över denna lilla stad och efteråt kände jag mig helt avslappnad och lugn.

Key-West-Sunset

Emma Larusdottir
Emma älskar att vara aktiv och har hållit på med sport sedan barnsben. Emma jobbar i den glamorösa TV-branschen, bland annat med dokusåpan Big Brother. Hon är extremt envis, skrattar mycket och har en smittande positiv syn på livet. Hon tränar och instruerar i kampsport, älskar äventyr, snowboard och är en inbiten chokladfantast.