Halva tiden på graviditeten har nu gått och vi är på solsemester i Egypten. Vi bokade en sista minuten solresa hos Ving till turistorten Hurghada. Här har vi nu tyvärr varit på hotellrummet nästan från ankomst eftersom Ylva blev sjuk redan första kvällen.

Sunwing Waterworld Makadi PoolVi landade på flygplatsen i Hurghada i måndags eftermiddag och åkte direkt till hotellområdet. Ett gigantisk badkomplex med så mycket egna faciliteter att man inte ska behöva lämna området alls. På hotellet Sunwing Waterworld Makadi hann vi bekanta oss med hotellområdet, packa upp lite och ta ett snabbdopp i poolen innan de stängdes av vid 17.00.

Ylva och jagSedan vandrade vi iväg till kvällens a la carte restaurang,  för att njuta av vår första middag på solsemestern. Vi var hungriga som djur och såg verkligen fram emot att få slå oss ner för lite mat. Vi beställde in mat och dryck och väntade förväntansfullt på att den skulle komma till bordet. Bhaaam, sekunden tallrikarna ställs på bordet, innan vi fått äta en endaste tugga, så kräks Ylva. Hela hon och maken blir nerspydda och vi reser oss för att göra det bästa av situationen.
Det blev frigolitlådor och sunkig mat på rummet och en dålig start på semestern helt enkelt.

Forsta middagen katastrofHär är vi fortfarande sjuka. Min graviditetströtthet gör sig påmind och nu när Ylva är sjuk och internet är obefintligt så har jag passat på att sova en hel del på soffan med min skruttis uppkrupen med iPaden i högsta hugg. Ylva är vid gott mod så vi oroar oss inte så mycket för att det är något allvarligt.

Jag är så sjuuukt hungrig! HELA TIDEN!

Man kan ju inbilla sig att det finns en hel del att äta på ett all inclusive-hotellkomplex med tillgång till 11 restauranger, snacksbar, glassbar, och pannkaksställe. Jag vet inte om det är för att jag är gravid, men just nu känns allt så himla äckligt. Maten är fruktansvärd!

Sunwing Waterworld Makadi Horrible FoodDessutom finns inte ett uns av fiber att stoppa i vår dotter. Barnmenyn består av, flottiga pommes, pannkakor med ”sylt”, läsk, saft, vitt bröd med danskt stenhårt smör. Allt indränkt i olja. Frukterna på fruktfaten ser ut att ha blivit uppskurna för en vecka sedan, allt känns så ofräscht att jag trots min molande hunger knappt kan få i mig något alls.

Det här är inte en av mina favoritveckor som gravid eller som människa.

Jag är såklart ledsen över att Ylva blivit magsjuk och att vår solsemester-dröm inte riktigt har blivit som vi tänkt. Det är ju fortfarande några dagar kvar på semestern, så det finns chans att det vänder. Vi håller tummarna för det.

Har ni varit med om en semester som inte blev som ni tänkte? Dela gärna med er av era tips för att göra vistelsen lite roligare.

 

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera