När jag var i 10 års åldern köpte min pappa en bok som hette Harry Potter och de vises sten. Pappa hade hört att boken skulle vara väldigt bra och spännande så han tyckte att jag skulle läsa den.

Jag förväntade mig inte så mycket då boken skulle handla om en pojke med ett ärr i pannan och häxor och trolldom, var det verkligen kul läsning? Men jag gav boken en chans och började läsa lite sakta men säkert. Det slutade med att jag läste slaviskt och aldrig ville lägga ifrån mig boken. När jag väl hade läst klart den så bläddrade jag tillbaka till första sidan för att läsa om den en gång till. På den vägen är det.

Under min ungdom längtade jag ihjäl mig till varje nytt boksläpp och så fort det kom en ny bok så låste jag in mig under en hel helg och bara läste och läste. Jag verkligen älskade dessa böcker! Att få lämna verkligheten för en stund och följa med på Harrys Potters äventyr blev under vissa perioder mer intressant än att hänga med kompisar. Jag har läst varje bok två gånger och självklart sett alla filmer minst en gång.

Universal Studios Hogwarts skylt
Harry Potters värld inne på Universal Studios!

När jag var i USA planerade vi att besöka Universal Studios.

Där finns det en Harry Potter värld… behöver jag säga mer? När vi klev in på Universal Studios så bönade och bad jag tjejerna om att gå med mig till Harry Potters värld först, för annars skulle jag bara tjata och tjata tills vi hade gått dit!

Universal Studios Excited
Så exalterad, en dröm går i uppfyllelse!

Min galanta övertalningsförmåga funkade och vi gick raka vägen dit. Så fort vi klev in blev jag som ett litet barn igen, till mina vänners förtjusning. Jag hoppade och skrek och pekade på allt som gick att peka på. Tjejerna var inte lika insatta fans som jag, så de var tvungen att fråga vad vissa affärer var för något,  vilket jag gladeligen förklarade in i minsta detalj!

Universal Studios Hogwarts
Drömmer mig bort till Hogwarts.

Men det bästa var ändå när vi åkte en guidad tur inne i Hogwarts. Man åkte på räls genom skolans miljöer och det varierade mellan storslagen rekvisita från böckerna, till en stor skärm där man åkte efter Harry Potter när han flög på sin kvast. Universal Studios fick mig verkligen att känna som att jag var i Harry Potters värld vilket gjorde mig helt rörd till tårar. Ända sedan jag var liten har jag velat vara en del att Harry Potters värld och Universal Studios lyckades få mig att känna som att jag var det. Om bara för en liten stund, så var det helt underbart.

Universal Studios Jurassic Park Ride
Vi åkte Jurassic Park – The Ride! Jag var helt dyblöt efteråt.

Det fanns såklart massa annat skoj på Universal Studios och vi hade alla en väldigt rolig dag med allt från skratt och pirr i magen till förskräckelse och vattenchock!

Ni som reser till Florida, ta en sväng förbi Universal Studios, ni kommer inte ångra det! Är det någon som har varit där? Var ni lika exalterade som jag över besöket?

Emma Larusdottir
Emma älskar att vara aktiv och har hållit på med sport sedan barnsben. Emma jobbar i den glamorösa TV-branschen, bland annat med dokusåpan Big Brother. Hon är extremt envis, skrattar mycket och har en smittande positiv syn på livet. Hon tränar och instruerar i kampsport, älskar äventyr, snowboard och är en inbiten chokladfantast.

Kommentera