Componibili förvaring, av Kartell
Componibili förvaring, av Kartell

Det finns mycket att göra. Och så finns det galet mycket att göra. Mitt liv lyder just nu under det senare.

Det är så mycket att göra att jag får fäkta som en galning för att inte drabbas av handlingsförlamning. Det är ju det sista jag behöver!

Ett tecken på att det ständiga arbetet med att prioritera tagits till en ny nivå är allt ouppackat hemma just nu. Saker ligger i lådor och väntar, saker som jag beställt och vill sätta tänderna i. Det jag kommer på direkt:

• En ordentlig laserskrivare, kopiator och scanner, proffsmodell. Står i en mycket stor kartong mitt i vardagsrummet.

• En ny AppleTV.

• Ett komplett takräcke till Land Rovern. Tre stora kartonger som väntar och väntar. Det här är nog det värsta projektet och det jag bävar mest inför. Jag ska bland annat sätta borrmaskinen i dyrgripen och sen se till att hålen blir täta. Annars rinner vatten in och äter upp karossen inifrån. Brittiska bilar, jag säger då det…

• En komplett uppsättning ursnygga, nya köksluckor från Picky Living. Står som ett landmärke i salongen och tjurar på en lastpall som står på trasor för att skydda golvet. Jag har inte ens öppnat för att kolla att färgen stämmer.

Componibili från Kartell, vi har beställt en tresektioners. Nu ska den bara hämtas innan den går i retur…
Componibili från Kartell, vi har beställt en tresektioners. Nu ska den bara hämtas innan den går i retur…

• En grym ny förvaring, Componibili 3 sektioner, från Kartell. Vi har köpt en på prov, och gillar vi den ska vi köpa två till. Hämtar jag den inte i morgon åker den väl tillbaka. Det stämmer, gott folk, jag har inte ens hämtat åbäket på Posten. Och jag som mailade Länna Möbler och hetsade leveransen…

Jag har i alla fall i allt väsentligt slutat att bråka i trafiken. Men ibland går det bara inte. Neandertalaren med Moelvenlångtradaren fick sina fiskar varma.
Jag har i alla fall i allt väsentligt slutat att bråka i trafiken. Men ibland går det bara inte. Neandertalaren med Moelvenlångtradaren fick sina fiskar varma.

Då undrar ni – vad har gått före? Jobb, jobb och jobb. Jag är nu på väg till en välbekant plats för mig, där jag drömmer om jobbet på nätterna. Inte bara vanliga stressdrömmar, utan tydliga drömmar som jag kommer ihåg när jag vaknar. Så hade jag det i flera år för länge, länge sedan och dit vill jag inte tillbaka.

Faktiskt är det inget humflum, utan människan behöver en skön livets blandning. Annars kan det bli lite hursomhelst. Tänk bara på The Shining:

All work and no play makes Jack a dull boy…

Men – jag lovar mig själv bot och bättring. Numera har jag dessutom familjen som agerar moderator. Med fyra barn som rycker och drar bara KAN man inte jobba ihjäl sig. Tror jag. Men också härifrån kommer förstås projekt min väg. I dag anmälde jag mig till en kurs: Tränarutbildning C-Diplom. Det är en utbildning i Svenska fotbollsförbundets regi för den som ska träna att fotbollslag.

Och det ska jag göra, med start i slutet av mars. Flickor 08 i Ängby IF. Två helger tas i anspråk. Men det kan jag leva med.

Allt som inte dödar härdar!

Jesper Odelius
Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.

Kommentera