Här kommer det kompletta upplägget för att fira ihop med den du älskar. Istället för vingel på stan kan du, om du planerat bra och gjort som jag sagt med barnvakt, njuta in the privacy of your own home!

Upplägg för kvällen

Börja i duschen med att skrubba varandra riktigt rena och fina. Oljan gör dig härligt len. Därefter görs maten, medan man smuttar på drinken. Tänk på att vissa moment behöver förberedas  några dagar i förväg.

Inmundigande av mat avslutas med avklädning och en lätt massage. Sen är ni redo för film i sängen, där det för denna kväll är helt OK att smula ned med chips. Vad som händer efter det är upp till var och en.

Ett billigare och lugnare alternativ till utekvällen och man får vara ensam med den man gillar bäst!

Förberedelser

Börja med att hyra, köpa eller på annat sätt få tag på filmen Postmannen ringer alltid två gånger. En klassiker med de två underbara skådisarna Jack Nicholson och Jessica Lange. Det är lite sug i den.

Sen handlar du allt som behövs för recepten här nedan inklusive en flaska bubbel, chips av valfri sort (gärna två påsar så du slipper dela) och kanske lite dip. Eller hoppa över dippen förresten, det blir så slabbigt i sängen.

Recept på en fantastisk kväll

HEMMA SPA

Sockerskrubb för duschen

1 dl mandelolja

1 dl strösocker

2 msk havregryn

2 msk torkad lavendel

1 tsk kardemumma

Mixa lavendel och havregryn. Blanda därefter med övriga ingredienser. Häll upp i ren burk.
Låt stå några dagar innan den ska användas. Skrubben håller ca ett halvår.  Mandelolja och lavendel hittar du i hälsokostbutiken eller beställer på nätet.

Alla hjartans Skrubb

Massageolja

1-2 dl mandelolja

1 vaniljstång

Häll mandeloljan i en flaska. Skåra vaniljstången och lägg i den. Förslut och skaka.
Låt stå några dagar innan för att vaniljsmaken ska dras ur. Gärna i ett fönster som får lite sol.

Alla hjartans Massageolja och skrubb

 

ROMANTISK MIDDAG FÖR TVÅ

Kärleksdrink

1 msk vit rom

2 msk granatäppeljuice

sockerdricka efter smak

strösocker till sockrad kant

Häll ut socker på ett fat. Fukta glasets kant med granatäppeljuicen. Vänd glaset upp och ned och skruva det i sockret så att det bildar en fin kant som ser frostad ut. Ställ att torka. Lägg i krossad is. Häll sedan på juicen och romen i glaset och avsluta med sockerdricka. Klart!

Alla hjartans Drink
Förrätt – Vaktelägg med löjrom och gräddfil

6 vaktelägg

1 dl gräddfil

1 halv rödlök

löjrom

dill

Koka vakteläggen i fyra minuter. Låt dem svalna. Skala och skär i halvor. Hacka rödlöken fint, blanda med gräddfil och lite hackad dill.  Salta och peppra. Klicka ut röran på ägghalvorna och garnera med löjrom och en dillvippa.

Alla hjartans Vaktelagg

Varmrätt – Stekt lax med vitvinssås och pressad potatis

Portionslax 2-4 bitar

1 pkt sockerärtor

1 röd lök

3 dl grädde

i,5 dl vitt vin

maizena till redning

smör att steka i

salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och koka i saltat vatten. Salta och peppra laxen på båda sidor. Stek laxen i smör på hög värme tills den fått färg. Lägg laxen på en plåt och kör in i ugnen ca 12-15 minuter. Hacka löken, bryn den lätt. Häll på grädde och vin, smaka av med salt och peppar. Red såsen så den inte blir så skvimpig. Sist lägger du i sockerärtorna. Potatisen pressas när den kokat klart,  en 80-talsklassiker!

 

Alla hjartans Dessert Efterrätt – Passionerad crème brûlée med mörkt chokladhjärta

3 dl grädde

3/4 dl mjölk

1 vaniljstång

3/4 dl socker

4 äggulor

Passionsfrukt

Socker till det brända ”locket”

Förberedelse för dagen innan middagen: Smält choklad som du formar till hjärtan på ett bakplåtspapper. De måste få lite tid på sig att svalna.

Serveringsdagen: Skåra vaniljstången. Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Lägg i vaniljstången och fröna i kastrullen. Koka upp och låt sedan svalna. Vispa ihop äggulorna med sockret, gröp ur passionsfrukten och blanda ihop allt. Sätt ugnen på 125 grader. Häll upp i ugnsfasta skålar och sätt i vattenbad i ca en timme. Strö socker över den svalnade puddingen, bränn av med en liten gasolbrännare eller sätt in i het ugn precis under värme-elementet. Färdigt!

Alla hjartans Dessert Choklad

Jag hoppas ni får en fantastisk kväll med den ni tänkt uppvakta med denna härliga kväll.

Berätta gärna hur det gick och vad ni tyckte om recepten.

[divider]Mer inspiration inför Alla Hjärtans Dag[/divider]

Heart DIY Header

Pyssel för hjärtat

Nu är det bara några dagar kvar till Alla Hjärtans Dag på lördag. Här i familjen Särdqvist kommer vi att gå om varandra på grund av jobb, men vi kan ändå uppvakta varandra i form av små…
Anna Voltaire
Anna Voltaire är läkare, sexbarnsmamma, formgivare, agent för designers, flitig bloggare, kokboksförfattare och husbyggare. En jordnära stockholmsbrutta med en längtan till det enkla livet. Brinner för hållbarhet och kvalitet i alla former.

Kommentera