Nu har vi varit hemma från vår mardrömssemester i Egypten sedan i måndags. Borta var det inte så bra och det var oerhört skönt att komma hem igen.

Gravid vecka 21 Ylva tittar iPad
Såhär spenderade vi den största delen av vår semester…

I Egypten blev det tyvärr inte så mycket bättre efter resans gång. Ylva fortsatte att vara ordentligt magsjuk med kräkningar och diarré. Under semester på sju dagar så var vi tvungna att hålla oss undan från andra resande och poolområdet i sex dagar.

Hotellet erbjöd oss mat på rummet för att vi skulle hålla oss borta från bufféerna som restaurangerna tillhandahöll, men när vår frukost anlände 14.00 på eftermiddagen så insåg vi att det bästa var att äta som vanligt men hålla oss i utkanten av restaurangen och vara extremt noga med handhygienen.

Sunwing Waterworld Makadi Utsikt rum
Instängd och sjuk. Det gjorde ont i hjärtat när Ylva ville gå ut och bada!

Den sista dagen innan vi åkte hem var Ylva äntligen helt frisk.

En hel dag i solen med poolbad och glass, vilken lycka. Under veckan har det gjort riktigt ont i hjärtat att neka vår dotter bad och lek med de andra barnen. ”Snälla mamma, jag vill plaska med barnen i vattnet!” har hon bett så snällt hon kunnat och stått och tittat på den stora vattenanläggningen utanför vår balkong. Att säga nej till en sådan sak på vår familjesemester till solen är bland det värsta jag gjort.

Gravid vecka 21 Ylva badar
Äntligen bada! Den sista dagen på semestern så badade vi så mycket vi kunde!

När vi släppte lös henne på poolområdet var det som att se en kalv på grönbete. Ylva var så glad över att få bada och lyckan riktigt sken ur ögonen. Äntligen, äntligen kunde vi säga ”ja!”.

Den första sparken på utsidan av magen!

Den senaste veckan tycker jag att bebisen i magen har sparkat så hårt att jag känt det på utsidan av magen när jag lagt min hand över den. Åtskilliga gånger har jag bett min man att lägga handen på magen för att det varit ett ”sånt liv” därinne. Men han har inte känt något alls.

Men så hände det! Sista kvällen innan vi skulle åka hem satt vi framför tv:n efter att ha packat våra resväskor. Jag placerade makens hand på magen och så gjorde bebisen en riktig karatespark inifrån magen. ”Va? Var det hon?” frågade han förvånat. ”Vad hårt hon sparkade”.

Gravid vecka 21 hemma igen
Äntligen hemma igen!

 

Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera