Nu är det bara några dagar kvar till Alla Hjärtans Dag på lördag. Här i familjen Särdqvist kommer vi att gå om varandra på grund av jobb, men vi kan ändå uppvakta varandra i form av små överraskningar som kan lämnas lite varstans i huset.

Här kommer ett snabbt och enkelt hjärtpyssel att fylla med exempelvis godsaker till din kära.

Jag gör gärna pyssel av saker som redan finns hemma och i detta fallet är det en gammal ask som varit fylld med chokladgodis. Jag tänkte att jag skulle göra om den och fylla asken med godsaker till min fina man. Vad jag tänker fylla den med blir min hemlis, jag kan ju inte avslöja allt innan.

Det du behöver:
Aluminiumtejp
Maskeringstejp
Svart akrylfärg
Hushållspapper
Lack
Pensel

Gör så här:

Jag började med att rengöra asken ordentligt innan jag tejpade maskeringstejp över märket på locket. Det gick åt ganska mycket tejp eftersom att jag inte vill att emblemet ska synas igenom när jag sätter på aluminiumtejpen.

Heart DIY Steg 1Sedan är det dags att använda aluminiumtejpen. Jag ville skapa en känsla av att asken är gammal och valde därför att vecka tejpen lite extra. Vid kanterna rundar jag av tejpen in mot undersidan. Viktigt att tänka på här är att inte lägga på för mycket aluminiumtejp vid askens kanter för då kan det bli svårt att öppna och stänga den.

Heart DIY Steg 2När aluminiumtejpen var på plats slabbade jag på lite svart färg med en pensel. I det här momentet funkar det alldeles ypperligt att låta små nyfikna barn hjälpa till. Låt färgen torka och gnugga sedan bort färg med hushållspapper. Jag ville att asken skulle vara glansig så jag gnuggade mycket för att få bort det mesta av färgen, det blev bara lite kvar i skarvar och veck.

Heart DIY Steg 3För att sedan få färgen att sitta kvar lackade jag ett lager av lack. Det går bra med nästan vilken typ av lack som helst.

Heart DIY Steg 4Låt torka och fyll asken med godsaker och kärlek ♡

Heart DIY Steg 5

Lycka till med era pyssel!

[divider]Mer inspiration inför Alla Hjärtans Dag[/divider]

Kommentera