Självklart ska man ge bort hjärtan på alla hjärtans dag, och visst känns det lite som att det betyder mer när du faktiskt skapat hjärtat själv.

Det du behöver:
Tidningspapper
Maskeringstejp
Tapetklister
Röd akrylfärg

Gör så här:

Papier Mache Hearts 1Stommen – Börja med att lägga ihop ca 10 sidor tidningspapper och rulla ihop till en lång remsa (se steg 1). Fäst den långa rullens ändar på mitten (se steg 2) vilket skapar två bågar. Vik ihop bågarna mot varandra så att pappret formar ett hjärta och tejpa ihop för att hålla formen av hjärtat.  Gör en ny pappersrulle av 10 sidor tidningspapper men halvera längden på rullen. Fäst dessa rullar på insidan av hjärtats för att skapa stabilitet.
Om man gör ett mindre hjärta så behövs inte den extra förstärkningen. Då håller hjärtat ihop av sig själv med hjälp av tejp.

Papier Mache Hearts 2Skalet – Nu är det dags att riva en massa pappersbitar av tidningar och ta fram tapetklistret. För nu är det dags att täcka stommen med lager av klister och papper. Doppa eller pensla på tapetklistret på tidningsbitarna och börja klistra på dem i tunna lager på stommen tills den är helt täckt och stommen fått formen av ett hjärta. Låt torka.
Torktiden var ca ett dygn för mig.

Papier Mache Hearts 3

Färg – Sedan är det bara att pensla på den röda färgen. Det krävdes ganska många lager för att det skulle bli heltäckande. Jag ville att färgen skulle vara matt och har därför inte satt på någon lack, men vill man skydda mot väta och få ett mer hållbart hjärta bör man använda ett lack som sista lager.

Vem mår inte bra av att få ett rött litet hjärta? ♡

[divider]Mer inspiration inför Alla Hjärtans Dag[/divider]

Heart DIY Header

Pyssel för hjärtat

Nu är det bara några dagar kvar till Alla Hjärtans Dag på lördag. Här i familjen Särdqvist kommer vi att gå om varandra på grund av jobb, men vi kan ändå uppvakta varandra i form av små…

Kommentera