Jesper Odelius skriver om Nokia, T9 och Auto Correct
Jesper Odelius skriver om Nokia, T9 och Auto Correct

Kommer ni ihåg tiden innan iPhone? Då Nokia gjorde ordlistan T9 populär. Det är länge sen nu och Nokia är kastat tillbaka till tiden då företaget tillverkade gummistövlar.

T9-idén var samma som med Auto Correct, att förutse vad användaren tänker skriva. Och vi älskar ju Auto Correct för det, men ibland är det bara så gaaaalet frustrerande – men oftare väldigt roligt 🙂 Här är två av mina egna senaste fails och en rolig från min fru.

Matlagning ⇒ Narkomaner
Fun Light ⇒ Funäsdalen Light (’För dig som inte riktigt har råd’, alt ’För dig som inte vill åka så långt’)
Puffarna ⇒ Luffarna (se nedan)

Min fru ber mig ta med simpuffarna, vi ska ta till badhuset. Jag lovar att hålla utkik efter luffare i huset…
Min fru ber mig ta med simpuffarna, vi ska ta till badhuset. Jag lovar att hålla utkik efter luffare i huset…

Och här är några av mina favoriter från nätet:

stunder-av-lycka-damn-you-autocorrect-4 stunder-av-lycka-damn-you-autocorrect-3 stunder-av-lycka-damn-you-autocorrect-2 stunder-av-lycka-damn-you-autocorrect-1

Du hittar fler själv med Google. Som för övrigt kategoriserar skärmdumparna i sökresultatet med rubrikerna Sexual, Dirty, Mom, Pregnant, Clean, Funny. Där ser ni vad som får internet att snurra…

Jag gör mitt bästa för att inte tycka om Google för mycket, men det finns ju grejer man inte kan leva utan, som att söka på Askew och se sökresultatet snett. Barnsligt? Absolut. Roligt? Ja, jag tycker det.

Har du en rolig fail att dela med dig av? Droppa en kommentar!

 

 

 

Jesper Odelius
Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.

Kommentera