Har barnen slutat att göra pärlplattor och smycken? Vet ni inte vad ni skall göra med alla pärlor? Då tycker jag ni skall göra lite fina skålar. Ett lika roligt pyssel med eller utan barnen.

Du behöver:
Rörpärlor
Ugnsfast skål
Lite matolja

Gör så här:

Ta fram ugnsfasta formar eller skålar. Själv hade jag bara vanliga runda. Smörj in skålarna i olja.

Parlpyssel UgnsfastJag har ugnsformar med ganska låga kanter så vi staplade våra pärlor på varandra tills de nådde upp till kanten på skålen. När du känner dig nöjd med höjd och utseende så är det bara att ställa in ugnsformen i ugnen i ca 10-15min på 200 grader. Tiden beror lite på ugn och storlek på pärlorna. Du ser när skålen är färdig, då har pärlorna smält så de håller ihop skålen.

Parlpyssel liten skalLåt skålen svalna innan ni petar loss era pärlskålar. Voila, klart! Nu är det bara att skölja av skålarna så de inte känns så oljiga och sedan är det bara att fylla dem med småprylar, godis eller kanske hårsnoddar. Bara fantasin sätter gränserna.

Lycka till med era pärlskålar!

Parlpyssel fylld skal

Kommentera