Den 16 februari släpps skräckthrillern Annabelle på Blu-ray, DVD och digitalt. Jag blev inbjuden att se filmen på en intim visning på ett för dagen skräckinjagande hotellrum hos HTL.

Jag ser inte så ofta på skräckfilm. Kanske för att jag har så vild fantasi och kan skrämma upp mig själv i veckor efter att jag sett något läskigt. Skräckfilmer brukar också innehålla oförklarliga händelser som jag kan grubbla i evigheter på. Därför ser jag gärna skräckfilm med min man, som hatar skräckfilm, så att jag kan fråga honom om alla konstiga teorier jag har efteråt. Väldigt irriterande enligt honom.

Annabelle Mia valkomnar

Den här gången gick jag dock ensam. Jag kom fram till HTL och tog hissen upp till plan 3 där huvudrollsinnehavaren av filmen, gravida Mia, tog emot oss.

Filmen Annabelle berättar förhistorien till vad som hände i skräckfilmen “The conjuring”, och handlar specifikt om just prydnadsdockan Annabelle.

Filmen utspelar sig 1969, Mia och John har köpt ett hus i ett fint villakvarter, de är gifta och väntar sitt första barn. På nyheterna pratas det om farliga satanistsekter och parets närmaste grannar hade förlorat sin dotter till en sekt. I filmen Annabelle får den höggravida hemmafrun Mia handskas med en besatt docka för att kunna rädda sitt ofödda barn från att förlora sin själv. Hur det går får ni se själva om ni tittar på filmen.

Det var lite speciellt att sitta i mörkret och titta på en skräckfilm med en gravid kvinna och själv vara gravid. Upplevelsen blev inte mindre läskig av att det kunde komma en läskig person utspringande ur garderoben eller knacka på dörren när som helst.

Jag har själv inte sett The Conjuring, och tycker inte att man behöver ha sett den för att förstå filmen. Jag tyckte filmen var bra och rekommenderar den för de som gillar att bli skrämda. Jag känner mig själv lite sugen på att se fortsättningen…

BETYG: 4/5

Har ni sett The Conjuring och/eller Annabelle?
Vad tyckte ni?

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera