Junibacken har gjort om ett av sina fantastiska sagorum helt och nu har Mumin flyttat in i sitt Mumindalen.

Junibacken har verkligen lyckats återskapa miljön från böckerna om Mumintrollet och rummet är en spännande resa för barn mellan 2-7 år. Här kan de kika in i och leka i Muminhuset, åka rutschkana, titta på stjärnhimlen i observatoriet, åka karusell eller fiska med Snusmumriken.

Junibacken Mumin lekrummet

Varje dag kan man även se en teaterföreställning som är baserad på Tove Janssons klassiska verk Hur gick det sen? Den visas två gånger om dagen, på förmiddagen och eftermiddagen, och tar ca 20 minuter.

Junibacken Mumin bokhandel

Passa även på att kika in i Junibackens bokhandel och butik om du är på besök. Där finns det massor med härliga Muminprodukter, men även andra klassiska barnboksfavoriter. Eftersom Muminböckerna fyller 70 år i år har det tagits fram flera fina jubileumsprodukter i samarbete med Håll Sverige Rent. Bland annat en väldigt fin mugg där 15 kronor per såld mugg går till Håll Sverige Rents verksamhet.

Junibacken Mumin Jubileumsmuggar

Under invigningen 12 februari fanns Sophia Jansson, Tove Janssons brorsdotter, på plats på Junibacken för att berätta om projektet att bygga upp utställningen. Sophia har varit delaktig i att utforma Mumins värld och har gett sina åsikter och synpunkter under projektets gång. Sophia Jansson berättade även om 2014, som var året då Tove Jansson skulle fyllt 100 år. Varumärket Mumintrollet sålde då jubileumsprodukter till förmån för Unicef vilket gjorde att de kunde överlämna 7,7 miljoner kronor till hjälporganisationens arbete.

Junibacken Mumin Sophia Jansson Unicef

Utställningen med Mumintrollet pågår till januari 2017.

[divider]Hitta till Junibacken[/divider]

För er som inte bor i Stockholm så hittar ni Junibacken på Galärvarvsvägen 8 på Djurgården. Enklast åker man hit med spårvagn linje 7 eller buss 69. Åker ni buss hoppar ni av vid Djurgårdsbron och går över bron. Spårvagnen stannar utanför Nordiska museet och sen går man en kort promenad till Junibacken.

Inga barnvagnar tillåts inne på Junibacken så ta med ett barnvagnslås och lås fast barnvagnen på den stora barnvagnsparkeringen utanför.

Läs mer om Junibacken här.

 

 

Kommentera